logo
RNTV Live

Există cel puţin cinci motive pentru care ploieştenii se pot fi mândri de oraşul lor. Tu ce motive ai?

Mihai Constantinescu

Pe pagina de facebook Iubesc Ploieştii a fost postat un material în care sunt enumerate şi argumentate cinci motive pentru care ploieştenii se pot fi mândri de oraşul lor. În cap de listă se află istoria, dar mai sunt şi alte motive, cum ar fi viteza la internet sau potenţialul cultural şi educaţional.

  1. Ploieştiul are o istorie bogată

Afectat de cutemure, șubrezit de zeci de bombardamente aeriene și peste toate acestea demolat masiv în perioada comunistă, orașul poartă amprenta unei istorii zbuciumate. Dar trecutul său nu este numai o simplă înșiruire de întâmplări nefericite, fiindcă aici s-a construit prima rafinărie de petrol din lume, aici a fost găzduit țarul Alexandru al II-lea și tot aici s-a proclamat Republica din 1870. Cu o zestre arhitecturală variată şi cu un potenţial uman excepţional, Ploieștiul a dat ţării şi lumii valoroşi oameni de cultură şi sportivi de maximă performanţă.

  1. Ploieștiul este noul pol industrial şi logistic al României

… cel puţin aşa susţine Business Magazin care trece în revistă investiţiile din ultimii ani pe care orașul a reuşit să le atragă. Revista Forbes vine să confirme acest lucru prin clasarea Ploieștiului în topul celor mai bune oraşe româneşti unde este indicat să faci afaceri. Care sunt atuurile Ploieştiului în competiţia cu celelalte orașe pentru atragerea investitorilor? Aşezarea geografică care aduce costuri logistice bune, infrastructura, apropierea de Portul Constanţa şi calificarea personalului.

  1. Ploieștiul este singurul oraș mare care reușește să atragă un număr important de locuitori din București

Îndelungata tradiție în industria petrolieră, investițiile atrase de parcurile industriale din zonă, statutul de centru universitar, costul mai scăzut al vieții în comparație cu Bucureștiul, precum și amplasarea într-o zonă cu o densitate foarte ridicată a populației contribuie la atragerea de forţă de muncă şi locuitori din Bucureşti. Datele recensământului din 2011 reliefează faptul că orașul aurului negru a pierdut aproximativ 15.000 de locuitori în defavoarea Bucureștiului, fiind principalul contributor la populaţia capitalei. Suntem singurul oraș dintre orașele mari ale României care reușește să absoarbă forță de muncă și locuitori din București, cu o populație atrasă de aprox. 8000 de persoane.

  1. Ploieștiul oferă cea mai bună viteza medie internet de download (102.35 Mbps) din Europa

fiind pe locul trei în lume după Singapore şi Hong Kong, potrivit unui studiu realizat de site-ul Ookla Net Index.

citeşte continuarea pe http://iubescploiestii.ro/cinci-motive-pentru-care-ploiestenii-pot-fi-mandri-de-orasul-lor/

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor