Sursa; postavc.ro

Genuflexiunile pe perete sau menținerea poziției cu scânduri, sunt printre cele mai bune modalități de a scădea tensiunea arterială, conform unui studiu.

Îndrumările actuale care se concentrează în principal pe mers pe jos, alergare și ciclism ar trebui actualizate, spun cercetătorii din Marea Britanie.

Analiza, publicată în British Journal of Sports Medicine, a studiilor care au implicat 16.000 de persoane a constatat că toate exercițiile fizice au scăzut tensiunea arterială. Dar genuflexiunile pe perete și plăcuțele au dus la căderi mai mari decât exercițiile aerobice.

Poziția de scândura

  • seamănă cu un press-up, cu coatele direct sub umeri, picioarele întinse în spate, întărește abdomenul.

Genuflexiunile pe perete

  • implică poziționarea picioarelor la 2 picioare (60 cm) de un perete și alunecarea spatelui în jos până când coapsele sunt paralele cu solul.

„Ei măresc tensiunea în mușchi atunci când sunt ținute timp de două minute, apoi provoacă un flux brusc de sânge când te relaxezi. Acest lucru crește fluxul de sânge, dar trebuie să vă amintiți să respirați.”, spune Dr. Jamie O’Driscoll, de la Universitatea Canterbury Christ Church.

Tensiunea arterială ridicată exercită presiune asupra vaselor de sânge, inimii și altor organe, crescând riscul de apariție a unor afecțiuni precum atacuri de cord și accident vascular cerebral.

Persoanelor ce au peste 40 de ani li se recomandă să-și verifice tensiunea arterială la fiecare cinci ani.

„Știm că cei care fac exerciții fizice care le plac, au tendința de a continua mai mult timp, ceea ce este esențial pentru menținerea tensiunii arteriale mai scăzute”, spune Joanne Whitmore, asistent medical principal la BHF.

Sursa: bbc.com

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *