„Cea mai mare lecție din lume” – ediția 2023, organizată la Colegiul Național „Ion Luca Caragiale” din Ploiești!
Profesorii din Colegiul Național Ion Luca Caragiale au organizat lecții în cadrul celei mai mari comunități de profesori din lume denumită ”World’s largest lesson” – ediția 2023: subiectul lecțiilor a fost reducerea poluării apei. Astfel, elevii sub îndrumarea profesorilor au determinat cauzele și efectele poluării apei și au găsit soluții la această problemă.
Elevii Colegiului Național „Ion Luca Caragiale” din Ploiești au creat prezentări și materiale digitale despre acest subiect.
Printre profesorii organizatori s-a numărat și prof. Angela Ghinea, prof. de Informatică, implicată de asemenea și în Climate Action Project ca profesor coordonator la nivel de școală.
Ce este ”World’s largest lesson”?
”World’s largest lesson” este o comunitate la nivel global axată pe educație. Poate fi considerată cea mai mare comunitate de profesori. În această comunitate se promovează utilizarea obiectivelor de dezvoltare durabilă în învățare, astfel încât copiii să poată contribui la un viitor mai bun pentru toți, de la cetățenie și justiție la schimbări climatice și mediu. Aici sunt furnizate instrumente creative pentru profesori și experiențe de învățare axate pe acțiune pentru copii și tineri, care dezvoltă abilități și motivație pentru a lua măsuri în prevenirea schimbărilor climatice.
În fiecare an sunt create campanii și provocări pentru a menține învățarea elevilor captivantă și relevantă. Resursele sunt gratuite, open source și traduse în peste 30 de limbi. Alături de parteneri, inclusiv UNICEF și UNESCO, marea comunitate ”World’s largest lesson” susține educația pentru dezvoltare durabilă și pentru a încuraja utilizarea pe scară largă a obiectivelor prin sistemele de educație formale.
Activitatea a fost susținută în școli din 160 de țări, deci are un mare impact și realizează conexiuni la nivel global. Prin desfășurarea de lecții în cadrul acestei comunități elevii își dezvoltă diferite competențe și devin conștienți de responsabilitatea lor față de mediul înconjurător.
Aceștia încep să susțină activități pentru a păstra mediul înconjurător curat și pentru a preveni schimbările climatice.
Prof. Angela Ghinea: „Le mulțumim organizațiilor UNESCO și UNICEF pentru implicare!”
Mai multe știri pe republikanews.ro.
Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.