Despre proiect: WAI WATER! Colegiul „Ion Luca Caragiale” din Ploiești ia parte la activitate!
Project Water este o colaborare globală între 8 țări pentru a ajuta la creșterea gradului de conștientizare cu privire la problemele legate de cea mai prețioasă resursă a noastră – apa! Elevii încearcă să identifice problemele legate de apă și să găsească soluții la scară locală și globală în următoarele zone:
- Argentina
- Belgium
- Brazil
- India
- Israel
- Kenya
- New Zealand
- USA
Țările participante acoperă fiecare parte a lumii, combinând toate tipurile de religii, culturi și limbi. Acest proiect bazat pe proiecte și centrat pe elev îndeplinește toate abilitățile de învățare din secolul 21 și își propune:
- Sa utilizeze tehnici de dezvoltare durabilă
- Să folosească tehnologia pentru a îmbunătăți învățarea
- Să introducă studenții în noțiunile de bază din jurnalism
- Să aducă empatie între oameni
- Să conecteze cât mai multe școli din lume
- Să pună accpent pe mai multe materii: Geografie, Informatică, Engleză, Științe etc.
În fiecare săptămână, elevii vor fi introduși la o altă materie. Ei vor prezenta fapte motivante egate de apă, vor împărtăși probleme locale legate de apă și soluții propuse, vor încerca să folosească mai puțină apă și să bea mai multă apă decât băuturi răcoritoare. Înregistrările săptămânale (videoclipuri și articole) vor fi distribuite pe site-ul web al proiectului. Acest proiect nu este finanțat!
„This small project can have great impact on our students!”
Colaborare și acumularea de cunoștiințe: Învățarea prin colaborare este cheia! Elevii vor acumula cunoștințe în grup și interdisciplinar. În unele momente fiecare grup se va ocupa de un alt subiect și vor învăța unul de la celălalt. Elevii își vor prezenta descoperirile unii altora și altor școli (țări) prin videoclipuri. Astfel, studenții împărtășesc responsabilitatea și iau decizii de fond cu colegii lor!
Tehnologia în învățare: Elevii vor folosi Office Mix pentru a crea videoclipuri și vor folosi mai multe instrumente pentru a crea articole scurte (Sway, OneNote, PowerPoint, Word etc). Pe parcursul unei anumite săptămâni, ei vor folosi un instrument nou specific (Minecraft, Lifeliqe etc.), astfel încât vor descoperi un nou program.
„Quick start guides are available for all tools used during this project: Office Mix, Sway, OneNote, Minecraft, etc.”
Rezolvarea problemelor din lumea reală: Peste 1,2 miliarde de oameni nu au acces la apă potabilă curată. Inutil să spunem că studenții rezolvă probleme din lumea reală încercând să identifice problemele locale și globale ale apei și încercând să găsească soluții.
Auto-învățarea: Deși acest proiect nu durează mai mult de 5 săptămâni, activitatea de învățare este pe termen lung. Elevilor li se permite să-și evalueze propria muncă și munca colegilor.
Comunicarea eficientă: Comunicarea este importantă pentru a produce o relație bine dezvoltată și organizată la nivel local și global. Aceștia vor comunica în limba locală între ei în propriul lor grup, între grupuri și în limba engleză cu celelalte țări participante: comunicare la 3 niveluri diferite.
Angela Ghinea, profesor de informatică la Colegiul Național „Ion Luca Caragiale”: „Colegiul nostru fost parte a proiectului prin programul ”Global Goals #6 – Clean water and sanitation. Astfel, timp de 6 săptămâni elevii colegiului nostru au învățat să economisească apa și să aprecieze mai mult această resursă necesară vieții. Elevii au făcut cercetare despre acest subiect, au creat postere și au desfășurat activități de economisire și curățire a apei. Proiectul a fost un adevărat succes!”.
Mai multe știri pe republikanews.ro.
Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews