logo
RNTV Live

EXCLUSIV: Colegiul Național „Ion Luca Caragiale” din Ploiești ia parte la proiectul Climate Action Schools – Școli de acțiune climatică 2023

image-183
Dudau Andreea Valentina

Colegiul Național „Ion Luca Caragiale” din Ploiești se numără printre școlile participante la proiectul Climate Action Schools – Școli de acțiune climatică 2023!

Take Action Global (TAG) este încântat să includă COLEGIUL ION LUCA CARAGIALE PLOIEȘTI în comunitatea Climate Action Schools. Climate Action Schools este o nouă rețea globală care conectează educatorii și elevii cu vârste cuprinse între 5 și 18 ani pentru a explora cauzele și efectele schimbărilor climatice, pentru a dezvolta soluții și pentru a lua măsuri împreună.

La Colegiul Național „Ion Luca Caragiale” din Ploiești, Angela Ghinea, profesor de informatică, este liderul Climate Action Schools 2023. Împreună cu echipa sa de profesori și studenți, ea luptă împotriva schimbărilor climatice în zona noastră locală.

Prof. Angela Ghinea: „Tinerii din întreaga lume sunt martori la schimbările climatice și doresc să ia măsuri. Ei înțeleg puterea acțiunii colective și rolul integral pe care îl joacă în crearea schimbării la nivel global. Există o nevoie urgentă de a oferi mai multe oportunități studenților din medii diverse de a se reuni în schimburi interculturale pentru dialog, experiență comună și acțiune. Climate Action Schools încearcă să răspundă acestei nevoi.”

Co-fondatorul programului de acțiuni, Koen Timmers: „Educația pentru climă are un rol important în abordarea schimbărilor climatice la scară globală. Acesta informează studenții, elimină anxietatea climatică și aduce abilități importante într-o clasă, inclusiv empatie, creativitate și rezolvare de probleme. Școlile de acțiune climatică vor permite profesorilor să fie instruiți și elevilor să-și prezinte eforturile la scară globală.”.

Colegiul Național „Ion Luca Caragiale” din Ploiești va lua măsuri pe parcursul acestei experiențe de învățare a educației climatice de 10 luni, la nivelul școlii. certificări ale educatorilor și o comunitate de practică online, resurse extracurriculare,  colectare de date ghidată la nivel de școală, internațional de la școală la școală, schimburi virtuale și un proiect climatic condus de studenți la nivel de școală.

„Echipa noastră din Caragiale va lua măsuri, va reduce poluarea și va face din orașul nostru unul verde și sănătos” adaugă doamna profesor într-un material EXCLUSIV pentru REPUBLIKANEWS!

Prof. Angela Ghinea: „Colegiul nostru este o școală de top cu rezultate excelente în proiecte și concursuri. Studenții noștri absolvenți își continuă studiile în universități de top din România și din străinătate. Studenții noștri sunt foarte bucuroși să fie implicați în acest proiect și să găsească soluții în lupta împotriva schimbărilor climatice.”

„Despre Take Action Global este o organizație nonprofit de top, dedicată educației privind acțiunea climatică și oportunităților echitabile de învățare educațională pentru educatorii globale și studenții K-12. TAG sprijină Agenda Națiunilor Unite pentru 2030 cu cele 17 Obiective de Dezvoltare Durabilă (ODD), cu accent special pe ODD 4: Educație de calitate, SDG 13: Acțiune pentru climă și SDG 17: Parteneriate pentru obiective. În ultimii șase ani, TAG a deservit peste 3,4 milioane de studenți și educatori din 153 de țări prin programe de învățare online. TAG a stabilit parteneriate cu experți internaționali și lideri mondiali, inclusiv ONU, NASA, LEGO, Cartoon Network și Institutul Jane Goodall și 20 de ministere ale educației. TAG este coautor al petiției de alfabetizare climatică de Ziua Pământului 2022 cu Organizația pentru Ziua Pământului și Fridays for the Future.” a încheiat aceasta.

PĂRERILE PARTICIPANȚILOR DIN ÎNTREAGA LUME LA PROIECTUL TAG:

Mahrukh Bashir, director al școlii academice, Millenia World School, Indonezia: „Ne dăm putere și educăm studenții pentru a îmbunătăți modul în care trăim în această lume, altfel nu vom avea o lume în care să trăim.”

Elevii de clasa a 9-a Ernest, Heritage International School, Moldova: „Schimbările climatice au loc. Această dezbatere s-a încheiat. Când Pământul va renunța în sfârșit, vom ști cât de important a fost pentru noi. Dar am un vis – în 100 de ani Pământul este verde și prosperăm pe această planetă magnifică a noastră. Butonul „oprire” este încă aici. Aflați cum să dați clic pe el cât puteți.”

Dr. Janet Fike, Superintendent al Școlilor, Morris-Union Jointure Commission, New Jersey: „Cunoștințe, scop și relații… Acestea sunt elementele semnificative ale unei educații de succes, precum și ale vieții. În calitate de district școlar fondator al școlilor de acțiune climatică, elevii noștri dobândesc cunoștințe esențiale despre modul în care clima este baza vieții; cum să lucrezi intenționat pentru a crea mijloace de economisire și creare de resurse; și cum să formezi relații cu studenți din întreaga lume.”

Koen Timmers, co-fondator, co-director executiv, Take Action Global, Climate Action Schools: „Educația privind clima are un rol important în abordarea schimbărilor climatice la scară globală. Acesta informează studenții, elimină anxietatea climatică și aduce abilități importante într-o clasă, inclusiv empatie, creativitate și rezolvare de probleme. Prin aplicația noastră, am putut să ținem evidența eforturilor ca parte a inițiativelor noastre și am putut evidenția impactul educației climatice prin cantitatea de tone de carbon evitate. Școlile de acțiune climatică vor permite profesorilor să fie instruiți și elevilor să-și prezinte eforturile la scară globală.”

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestiromsilvaspalatoria-haroldrompetromparc industrialCabinet veterinareko-angajeazaekond-angajeazasponsor