logo
RNTV Live

EXCLUSIV: Co-finanțare pentru Construcția Capelelor la Bisericile din Stoenesti și Nedelea

image-4
Dudau Andreea Valentina

George Orbu, primarul comunei Ariceștii-Rahtivani: „Săptămâna trecută, am propus și s-a votat în Consiliul local cofinanțarea capelelor de la bisericile din Stoenesti și Nedelea.”

La Nedelea, lucrările la capelă și centrul social continuă, în timp ce la Stoenesti, în primăvara acestui an, se va începe construcția capelei, a clopotniței, a împrejmuirii și a aleilor pietonale. Cofinanțarea pentru biserica din Nedelea este de 520.000 de lei (cu o cofinanțare totală de aproximativ 1,07 milioane de lei – echivalentul a aproximativ 200.000 de euro), iar la Stoenesti este de 580.000 de lei (aproximativ 100.000 de euro).

George Orbu: „Mulțumesc tuturor consilierilor care au aprobat finanțările respective dar mai ales, consilierilor, Marius Toma, Adriana Pascu, Marius Spiridon si Stoica Daniel care s-au implicat activ, au promovat și au ținut din scurt demersurile pentru elaborarea și obținerea avizelor și acordurile necesare autorizării obiectivelor amintite.”

La Tg Nou și Buda, proiectele sunt în plin avânt. În Buda, membri din Frăția Ortodoxă Sf. Mare Mucenic Gheorghe purtătorul de Biruință și alți cetățeni dedicați își duc eforturile la bun sfârșit, fiind într-un stadiu avansat al lucrărilor, finanțând proiectul din resurse proprii. În paralel, la Tg Nou, sub îndrumarea și implicarea directă a viceprimarului Cristian Bratasanu, documentația tehnică a fost completată, iar în prezent, se obțin toate avizele și acordurile necesare pentru a primi autorizația de construire.

George Orbu: „Așa cum ne-am angajat la început de mandat, sprijinim și facem demersurile necesare pentru a avea realizate proiecte diverse și necesare comunității noastre. Am început și s-a finalizat Capela în satul Aricestii Rahtivani și continuam să facem aceasta pentru fiecare sat, astfel încât cetățenii sa beneficieze de proiecte la standardele zilelor în care trăim. Reiteram faptul că, Primaria prin aparatul de specialitate al primarului va fi alături și oferă sprijin preoților parohi pentru a avea aceste obiective finalizate și date in folosul comunității cat mai curând!”

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor