Consilierul local ploieștean Dragoș Măchițescu a făcut, în cadrul emisiunii „În spatele ușilor” de la RNTV, o serie de declarații de mare interes pentru publicul larg interesat de sportul din oraș, dezvăluind în premieră că Petrolul Ploiești a fost acționat în instanță de CSM Ploiești pentru neplata datoriilor!
Este vorba despre chiria stadionului și a spațiilor pe care clubul de fotbal le folosește (birourile unde funcționează Petrolul), datoriile ajungând la peste 400.000 de lei!
Primul termen al procesului va avea loc la data de 30 octombrie, la Tribunalul Prahova.
Singura echipă care plătește chirie pe stadionul „Ilie Oană”, în acest moment, este FC Petrolul Ploiești. Am înțeles că există o somație din partea Clubului Sportiv Municipal către clubul ACS Petrolul 52, pentru că sunt niște datorii de 450.000 de lei!
Au existat, în mandatul domnului director Donald, la momentul respectiv votate și în Consiliul Local, niște pretenții de eșalonare a acestor sume; din ce înțeleg, aceste rate nu au fost respectate. Mai mult, luna trecută, din ce am aflat recent (chiar acum două zile), Clubul Sportiv Municipal a acționat în instanță clubul ACS Petrolul 52.
Sunt aceste informații, în momentul de față noi încercăm să găsim o variantă prin care putem reeșalona, pentru că indiferent de situație și de aceste datorii, vorbim de un brand al orașului, de clubul Petrolul, care aduce la un loc zeci de mii de ploieșteni care se bucură de evimentele sportive.
Dragoș Măchițescu, la RNTV
Mai mult, consilierul local vorbește deschis despre problemele administrative ale arenei din Ploiești, considerând inadmisibilă și de neînțeles mizeria dinăuntrul bazei sportive:
Problema se pune că acei spectatori care vin și plătesc, într-adevăr, niște taxe și impozite și un bilet și trebuie să beneficieze, să spunem, de niște evenimente sportive pe stadion, nu beneficiază de condiții, și asta am constatat spre exemplu și la ultimul meci pe care Petrolul l-a avut, cu echipa din Sibiu.
Scaunele erau murdare, pline de noroi, și am cerut în cadrul Clubului Sportiv Municipal, să mi se dea și mie graficul de curățenie la stadion, pentru că stadionul are personal angajat, are posibilitatea să ceară personal și de la alte baze, pe lângă acestea avem și VMG-urile, oamenii asistați social care sunt ceruți, câte 6-7 pe săptămână, la stadion, și atunci mă întreb de ce avem aceste probleme de administrare a bazelor.
Încă o dată vă spun, dacă aceste baze vor fi separate de activitatea sportivă, cu siguranță putem avea o strategie și din punct de vedere al administrării bazelor, și din punct de vedere al managementului sportiv.
Mai multe știri pe republikanews.ro.
Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.