logo
RNTV Live

Evitați deplasările cu mașinile personale. Drumurile, pline de șoferi beți

soferi-beti-drogati-la-volan
Erika Stoica

Evitați deplasările cu mașinile personale. Drumurile sunt pline de șoferi beți. O demonstează și ultimele controale relizate de către oamenii legii prahoveni.

În ultimele două zile, polițiștii din județul Prahova au depistat șase șoferi care conduceau sub influența alcoolului pe drumurile publice. Înregistrările aparatelor etilotest au indicat concentrații de alcool pur în aerul expirat între 0,57 și 1,42 mg/l.

Primul incident a avut loc în comuna Ariceștii Rahtivani, unde un bărbat de 43 de ani a fost oprit pentru control, iar testarea cu aparatul etilotest a indicat o concentrație de 0,70 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În celelalte cazuri, polițiștii au intervenit pe Drumul Național 1, în comuna Podenii Noi, în localitatea Brebu și în afara municipiului Ploiești. În fiecare situație, conducătorii auto depistați cu halenă alcoolică au fost testați cu aparatul etilotest, iar rezultatele au variat între 0,57 și 1,42 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Toți șoferii implicați au fost conduși la unități medicale pentru recoltarea de mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei. În fiecare caz, a fost întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană aflată sub influența băuturilor alcoolice.

Poliția continuă să monitorizeze și să acționeze în vederea prevenirii și combaterii conducerii sub influența alcoolului, pentru a asigura siguranța și protecția participanților la trafic pe drumurile din județul Prahova.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews

pnlvolonanupuslbogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor