logo
RNTV Live

Evenimente duhovnicești de mare însemnătate la Târgoviște

evenimente-duhovnicesti-si-de-comuniune-ortodoxa-la-targoviste-265030
Ștefan Petre

Cu ocazia sărbătorii ortodoxe a Adormirii Maicii Domnului din 15 august, numeroși credincioși s-au adunat la Catedrala Arhiepiscopală din Târgoviște pentru a participa la Sfânta Liturghie oficiată de Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Nifon, Arhiepiscopul Târgoviștei și Exarh patriarhal, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi.

Cu această ocazie, Înaltpreasfinția Sa a hirotonit în treapta de diacon pe teologul George Marian Capalb, care a fost desemnat pentru slujirea în cadrul Parohiei Dărmănești I, din județul Dâmbovița.

Înaltpreasfințitul Mitropolit Nifon a subliniat, în discursul său, rolul semnificativ și profund pe care Maica Domnului îl joacă în istoria mântuirii, întrucât ea a dat naștere Mântuitorului lumii. De aceea, Dumnezeu nu a permis ca trupul ei să se deterioreze în moarte.

‎La finalul ceremoniilor legate de sărbătoarea Sfântului Ierarh Nifon, Patriarhul Constantinopolului, pe data de 11 august, Înaltpreasfințitul Părinte Athenagoras, Mitropolit de Belgia și Exarh al Olandei și Luxemburgului din cadrul Patriarhiei Ecumenice, împreună cu Înaltpreasfințitul Părinte Nektarios, Mitropolit de Kition și Exarh de Larnaca și Pano Lefkada din Biserica Ciprului, însoțiți de Înaltpreasfințitul Părinte Nifon, au făcut o vizită la Mănăstirea Viforâta, situată în apropierea Târgoviștei.

În ziua următoare, pe 12 august, Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Athenagoras, însoțit de preotul belgian Bernard Peckstadt, a efectuat vizite la Muzeul Eparhial din cadrul Reședinței Chiriarhale, la Centrul Eparhial, la Reședința Mitropolitană, la Mănăstirea Stelea din Târgoviște, precum și la Mănăstirea Dealu.

Sursă: Ziarul Lumina

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor