logo
RNTV Live

Europol solicită accelerarea avansărilor în grad pentru polițiști într-un scandal de Ziua Poliției!

image-2022-09-30-25819062-41-politia-romana
Theo Tănăsescu

Sindicaliștii Europol cer, în ziua de luni, aprobarea promovării polițiștilor în funcții superioare. Ei solicită o analiză imediată a fondurilor disponibile și demersuri legale pentru numirea în funcții superioare a polițiștilor, conform prevederilor Legii nr. 360/2002 privind Statutul polițistului, către toate structurile relevante, inclusiv IGPR, IGPF, IGI și celelalte structuri subordonate MAI.

Oamenii legii citează din …lege!

Potrivit acestora, ”din analiza art. 22 alin. 4 din  Legea 360/2002 care statuează faptul că poliţiştii se încadrează în funcţii de execuţie prevăzute în statele de organizare cu grade profesionale egale sau mai mari cu cel mult 3 trepte faţă de cele pe care le au, rezultă fără echivoc premisa în baza căreia poliţiştii trebuie să fie încadraţi pe funcţii superioare, aceasta reprezentând o obligaţie a fiecărui şef nemijlocit, respectiv că vor trebui să formuleze propuneri în acest sens, urmând ca şeful unităţii să emită acte administrative de numire a acestora  în funcţii superioare de execuţie”.

”Pentru realizarea demersului de promovare în funcţii superioare a poliţiştilor, şefii nemijlociţi ai acestora vor întocmi o notă de fundamentare care va fi avizată de şefii ierarhici şi ulterior aprobată potrivit competenţelor de gestiune a resurselor umane, actele administrative referitoare la promovarea în funcţii superioare de execuţie urmând a fi emise ulterior”, au mai transmis sindicaliştii.

Prin art. 50 din Legea nr. 218 din 23.04.2002 data de 25 martie a fost desemnată Ziua Poliţiei Române

Alegerea acestei date este legată de simbolul creştin al Bunei Vestiri aflat pe primul steag al Marii Agii, simbol ce a fost preluat şi pe actualul drapel al Poliţiei Române.

În anul 1822 domnitorul Grigore Dimitrie Ghica i-a înmânat Marelui Agă Mihăiţă Filipescu (şeful poliţiei din acele timpuri) drapelul pe care este cusută sigla Steagului Agiei. Alături de siglă se află o ghirlandă din aur în interiorul căreia este prezentată Maica Domnului, înaintea îngerului ce-i aduce vestea cea bună (Buna Vestire).

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor