Eurodeputatul Eugen Tomac a adus din nou în atenția Parlamentului European la Strasbourg necesitatea respectării Tratatelor Uniunii Europene și deblocării accesului României în Spațiul Schengen. Liderul PMP a subliniat că a solicitat vicepreședintelui Comisiei Europene, Margaritis Schinas, să întreprindă acțiuni concrete pentru corectarea acestei situații, care a fost tolerată timp de aproape 12 ani.

Tomac a argumentat că România a fost ținută în afara spațiului Schengen sub pretextul fals al problemelor de migrație. El a adus în discuție faptul că Austria, țara care blochează accesul României, a fost sancționată de două ori de către Consiliul Uniunii Europene pentru încălcarea legislației Schengen. Cu toate acestea, cetățenii români continuă să fie afectați de această situație, fiindu-le negat dreptul de a circula liber în Europa.

Tomac a subliniat necesitatea unei abordări corecte și echitabile în ceea ce privește aderarea României la Spațiul Schengen, astfel încât să se pună capăt acestei nedreptăți persistente.

‏‏‎ ‎

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *