logo
RNTV Live

Este oficial: Sibiul va fi gazda Întâlnirii Internaţionale a Saşilor din Transilvania, între 2 şi 4 august

37
Constantin Corina

Marți, Forumul Democrat al Germanilor din Transilvania a ținut o conferință de presă pentru a dezvălui informații despre cea de-a doua ediție a evenimentului „Întâlnirea Internațională a Sașilor”, programată să aibă loc între 2 și 4 august.

„Acest eveniment a fost planificat de câțiva ani. Trebuia să aibă loc în 2021 dar din cauza pandemiei a fost anulat. Este al doilea eveniment de această anvergură, primul a avut loc în 2017. De data aceasta motto-ul este „Pretutindeni acasă”. Evenimentul se desfășoară sub patronajul Președintelui României, Klaus Iohannis. Scopul întâlnirii este de întări legătura sașilor emigrați cu țara din care au plecat și mai ales de a trezi interesul tinerei generații, care a crescut în altă țară decât România, pentru Transilvania adică pentru țara unde au trăit părinții și strămoșii lor”, a spus Martin Bottesch, președintele FDG Transilvania.

Președintele FDG Transilvania a declarat că unul dintre evenimentele deosebite este o expoziție dedicată împlinirii a 800 de ani de la emiterea Diplomei Andreane de către regele Andrei al II-lea.

Această diplomă a avut un rol important pentru sași, fiind considerată o sort de constituție care le-a permis să se organizeze ca o comunitate și, mai ales, să se constituie juridic. Expoziția urmează să fie inaugurată sâmbătă, 3 august, la Sala Thalia.

Finalul „Întâlnirii Internaționale a Sașilor” va fi deosebit deoarece cunoscutul cântăreț german, originar din România, Peter Maffay, va urca pe scenă în Piața Mare, susținând un concert în ziua de duminică, începând cu ora 20:00. Acest concert este finanțat de către Fundația Michael Schmidt.

„Mi-a făcut plăcere să am ocazia să sprijin primul concert al lui Peter Maffay, țara lui de origine. El s-a născut în Brașov, a emigrat în Germania și a devenit acolo unul dintre cei mai îndrăgiți cântăreți și anul acesta el sărbătorește ultimul concert în Germania și primul concert în țara lui natala, pe 4 august, în Piața Mare. Am deja multe ecouri că o să vină multă lume pentru concertul acesta și o să fie un eveniment precis unic pentru Sibiu, dar și pentru Transilvania”, a spus Michael Schimdt, directorul fundației cu același nume.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor