Sursă foto: DSP Brasov

Viatris, o companie globală din domeniul sănătății, a adus în prezent în România prima tranșă din vaccinul său tetravalent împotriva gripei pentru sezonul gripal 2023-2024. Acest vaccin gripal, dezvoltat de Viatris, a fost deja folosit cu succes în cadrul Programului Național de Vaccinare în ultimii 10 ani și conține tulpinile specifice de virus gripal selectate de Organizația Mondială a Sănătății (OMS) pentru sezonul gripal 2023-2024.

Primele doze ale vaccinului Viatris împotriva gripei sunt deja disponibile în farmaciile din țară, conform unui comunicat oficial emis de companie.

Se subliniază că una dintre cele mai eficiente metode de reducere a riscului asociat gripei sezoniere și a complicațiilor acesteia este vaccinarea anuală împotriva gripei. Acest demers devine cu atât mai important pentru persoanele vulnerabile, precum vârstnicii, indivizii cu afecțiuni medicale cronice, femeile însărcinate, copiii sub 5 ani și lucrătorii din domeniul sănătății. Prin intermediul vaccinării, nu numai că ne protejăm propriile sănătăți, dar contribuim și la siguranța celor din jur, întrucât membrii familiei sau prietenii expuși riscului pot transmite, de asemenea, virusul gripal.

Dana Duma Inczeffi, Managerul de Țară al Viatris România, subliniază importanța imunității colective, cunoscută și sub denumirea de imunitate de grup. Aceasta se instalează atunci când un procent semnificativ al populației este protejat prin vaccinare împotriva unui anumit virus, ceea ce limitează răspândirea bolii în rândul persoanelor susceptibile la infecție. Conform domniei sale, acest aspect subliniază esența vaccinării, deoarece oamenii au puterea de a se proteja reciproc și de a proteja comunitatea împotriva gripei.

În sezonul gripal precedent, gripa a reușit să reapară, după aproximativ doi ani de circulație la nivel redus. Sezonul gripal din Europa a început mai devreme decât în cei patru ani precedenți, iar numărul cazurilor de gripă confirmate în primele 21 de săptămâni a depășit semnificativ cifrele înregistrate în perioada corespunzătoare a anilor anteriori. Acest fapt a generat o creștere a numărului de spitalizări cauzate de gripă începând din toamna precedentă.

Din perspectiva experienței acumulate în sezonul anterior, devine crucial să se identifice și să se implementeze măsuri preventive pentru a limita posibila extindere a unei epidemii grave de gripă în fiecare an.

În această context, furnizarea rapidă și anticipată a vaccinului gripal înaintea începutului sezonului gripal reprezintă un prim pas vital în protejarea populației împotriva gripei. La Viatris, acest aspect este tratat cu seriozitate pentru a asigura că dozele de vaccin sunt livrate în timp util și chiar înaintea apariției sezonului gripal.

„Anticiparea aprovizionării este esențială pentru a fi pregătiți să facem față sezonului gripal indiferent de momentul în care acesta începe. La Viatris, avem angajamentul de a oferi oamenilor din întreaga lume un trai mai sănătos în fiecare etapă a vieții, și rămânem ferm hotărâți să asigurăm accesul la vaccinul nostru gripal, contribuind astfel la protejarea populației începând de la vârsta de 6 luni și până la peste 65 de ani”, a subliniat Dana Duma Inczeffi, Managerul de Țară Viatris România.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *