Este COD ROSU pe drumurile din Prahova. Moartea este prezentă printre noi tot timpul!

Este realitatea cu care ne confruntăm zi de zi pe șosele din Prahova. Conducători auto inconștienți aleg să se urce la volan deși au consumat băuturi alcoolice, ori să apese pedala de accelerație mai mult decat ar trebui. Este motivul pentru care, ieri, oamenii legii au acționat, din nou, pe mai multe străzi din județ pentru a depista pe cei are ar putea deveni protogoniști ai unor accidente deosebit de grave.

Concret, polițiștii Serviciului Rutier, cei ai Polițiilor municipale Ploiești și Câmpina, a Polițiilor orașelor Boldești Scăieni si Vălenii de Munte, au acționat, în principalele zone cu risc rutier pentru verificarea modului de respectare al normelor rutiere în vigoare, cu accent pe depistarea conducătorilor auto care nu respectă regimul legal de viteză sau care conduc sub influența alcoolului, precum și pentru prevenirea și combaterea abaterilor săvârșite de pietoni și de conducătorii de biciclete/trotinete.

Este COD ROSU pe drumurile din Prahova. 400 de autovehicule verificate

În cadrul acțiunilor desfășurate pe raza de competență a structurilor mai sus menționate au fost oprite, pentru control, în trafic peste 400 de autovehicule.

Astfel, pentru depistarea conducătorilor auto care conduc sub influența alcoolului au fost efectuate 180 de testări cu aparatele etilotest.

În urma activităţilor, polițiștii au aplicat, în total, 190 de sancțiuni contravenționale, dintre care, 43 au fost aplicate pentru nerespectarea regimului legal de viteză, 25 pietonilor indisciplinați și 12 bicicliștilor pentru diferite abateri săvârșite, 4 dintre aceștia fiind depistați cu alcoolemii de 0.79, 0.45, 0.11, 0.10 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Valoarea tuturor sancțiunilor este de peste 46.000 lei.

Totodată, 7 conducători auto au rămas fără permis de conducere, 4 dintre aceștia pentru nerespectarea regimului legal de viteză.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *