Sursa: Tele M

Unul dintre medicii renumiţi din Iaşi, dr. Carmina Schaas, și-a făcut datoria până în ultima clipă. Aceasta era de gardă şi se pregătea să asiste la o naştere, însă nu a mai apucat să ajungă în sala de operaţie.

A făcut infarct şi s-a prăbuşit în faţa colegilor. Colegii spun că stresul şi epuizarea fizică i-ar fi adus sfârşitul și explică de ce meseria îi aduce pe mulţi dintre ei în pragul burnout-ului.

Medicul Carmina Schaas era unul dintre cei mai apreciaţi medici ginecologi din Iaşi. La vârsta de 59 de ani avea aceeaşi energie şi disponibilitate pentru cei în nevoie, iar misiunea ei era de a aduce pe lume mii de vieţi.

„Pacienta prezenta fibrilaţie ventriculară. S-a continuat resuscitarea, o resuscitare îndelungată”, a transmis Diana Cimoeşu, medic şef SMURD Iaşi.

„Dumneaei a venit de la nunta de unde era naşă mare să mă asiste pe mine la naştere. Aveam sută la sută încredere în ea”, povesteşte o pacientă. „Era foarte dedicată. Îmi răspundea la orice oră din zi şi din noapte. Pentru pacientele pe care le monitoriza, era trup şi suflet”, a adăugat Cătălina, pacientă. 

„A fost o persoană deosebită, care a încercat să insufle asupra tuturor nişte principii demne de empatie şi bunătate. Nu a existat niciun coleg pe care să nu îl ajute, caz în care să nu îşi dea toată silinţa să îl rezolve”, spune Anca Bivoleanu, purtător de cuvânt Maternitatea „Cuza Vodă” Iaşi.

În curtea spitalului, colegii, împietriţi de durere, au aprins lumânări, iar decesul acesteia a amintit de sindromul burnout, cu care se confruntă zeci de medici.

Sursa: Observator

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsiți pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *