Asociația Pacienților cu Afecțiuni Endocrine (ENDO Pacienţi) a fost oficial lansată luni la București și își propune să lupte pentru drepturile și nevoile pacienților care suferă de aceste boli.

Potrivit președintei asociației, Adriana Turea, acesta reprezintă prima organizație din România dedicată persoanelor cu afecțiuni ale sistemului endocrin și va juca un rol important în educația publicului cu privire la aceste boli.

Adriana Turea a subliniat că nu este suficient să se discute despre bolile endocrine doar o dată pe an și că medicii au nevoie de sprijin pentru a comunica eficient cu pacienții, având un număr mare de bolnavi în grijă. În același timp, pacienții au nevoie de informații pentru a înțelege boala cu care se confruntă și cum să o gestioneze.

Asociația intenționează să organizeze evenimente și grupuri de suport pentru pacienți și îi îndeamnă pe cei care suferă de afecțiuni endocrine să se alăture asociației. Aderarea este gratuită și poate fi realizată online, prin completarea unui formular disponibil pe pagina de social-media a asociației.

Sursă: 360medical.ro

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *