Sursă: Antena3CNN

Emil Constantinescu a criticat nivelul liderilor politici din Europa, aflat la Muzeul Brukenthal din Sibiu, unde a susținut o conferință, dar și la nivel mondial.

Fostul președinte al României, Emil Constantinescu s-a aflat sâmbătă la Muzeul Brukenthal din Sibiu, unde a susţinut o conferinţă, parte a programului oficial al Festivalului Internaţional de Teatru.

„În România, în opinia publică românească, totul este distrus prin băşcălie. La un moment dat, dacă vrei să distrugi ceva, nu ai nevoie de argumente, nu ai nevoie de cercetări, foloseşti o băşcălie. (…) Pentru că eram preşedintele Consiliului Naţional al Rectorilor din România şi cunoşteam foarte bine toată elita românească, am făcut un studiu, cât ar fi nevoie de schimbarea administraţiei, aşa s-a ajuns la 15.000. (…) Aceşti specialişti au existat. Nu era un guvern de 15.000, dar dacă a zis cineva ‘ha-ha-ha’, s-a terminat. A ajuns ceva de râs. Eu am format un guvern academic”, a declarat fostul președinte.

„Este o problemă care mă doare, pentru că de atâta timp tot aud aceste lucruri. Între timp situaţia s-a degradat şi pe plan european şi pe plan mondial, adică nivelul liderilor pe care i-am întâlnit eu a scăzut. Ce comparaţie să fac? Am stat de vorbă cu Margaret Thatcher. Scuzaţi-mă, dar între Margaret Thatcher şi Boris Johnson, despre ce vorbim? (…) Am avut şi norocul că interlocutorii noştri ne respectau pe noi, noi îi respectam pe ei şi aveam o gândire strategică, nu o gândire populistă, ce se întâmplă, ce le mai promitem ca să ne voteze”, continuă Emil Constantinescu.

Fostul președinte spune că nu ar mai părăsi lumea academică pentru cea politică, având în vedere condițiile din prezent, iar că României îi lipsește „o viziune proprie asupra viitorului, o strategie pe termen lung şi un proiect pe termen scurt”.

Sursă: stiripesurse

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *