logo
RNTV Live

Elveția a învins Ungaria cu scorul de 3-1 în al doilea meci al Grupei A la Euro 2024

th
Constantin Corina

EURO 2024 a ajuns în a doua zi după ce vineri Germania a învins Scoția cu scorul de 5-1 în meciul inaugural

La EURO 2024, în a doua zi a competiției, Elveția și Ungaria au debutat în Grupa A pe stadionul RheinEnergieStadion din Cologne. Întâlnirea dintre cele două echipe a fost considerată o adevărată finală pentru locul secund în grupă, având în vedere victoria clară a Germaniei în meciul inaugural împotriva Scoției.

Elveția a reușit să obțină o victorie importantă, învingând Ungaria cu scorul de 3-1. Meciul a debutat în favoarea elvețienilor în minutul 13, când Kwadwo Duah a deschis scorul cu un șut precis de la marginea careului. Michel Aebischer a dublat avantajul Elveției chiar înainte de pauză, marcând din afara careului în minutul 45.

Ungaria a revenit în joc în partea a doua, când Barnabas Varga a redus din diferență cu o lovitură de cap în minutul 66, după o centrare precisă a lui Dominik Szoboszlai. Maghiarii au avut o perioadă în care au controlat jocul și au căutat egalarea, dar au fost surprinși în ultimele momente ale meciului. În minutul 90+3, Breel Embolo a înscris al treilea gol pentru Elveția, stabilind scorul final la 3-1 în favoarea elvețienilor.

În clasamentul grupei A, Germania conduce cu 3 puncte și un golaveraj de 5-1, urmată de Elveția, care are și ea 3 puncte și un golaveraj de 3-1. Ungaria și Scoția nu au puncte acumulate. Următoarele meciuri din grupă vor fi Germania – Ungaria și Scoția – Elveția pe 19 iunie.

Echipele de start pentru meciul dintre Ungaria și Elveția au fost:

  • Ungaria: Peter Gulacsi, Adam Lang, Willi Orban, Attila Szalai, Attila Fiola, Adam Nagy, Andras Schaefer, Milos Kerkez, Roland Sallai, Dominik Szoboszlai, Barnabas Varga.
  • Elveția: Yann Sommer, Fabian Schaer, Manuel Akanji, Ricardo Rodriguez, Silvan Widmer, Granit Xhaka, Remo Freuler, Dan Ndoye, Michel Aebischer, Ruben Vargas, Kwadwo Duah.

Arbitrul meciului a fost Slavko Vincic din Slovenia, iar arbitrajul video a fost asigurat de Nejc Kajtazovic din aceeași țară.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews

romsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldeko-angajeazaekond-angajeazasponsor