logo
RNTV Live

Elon Musk și-a prezentat modelul de inteligență artificială numit “Grok” și intenționează să-l lanseze pe platforma X (Twitter)

YmQwMTQzMzExZDRmODdmNzAwY2ZlNWYwMw==.thumb (1)
Constantin Corina

Elon Musk a furnizat detalii despre primul model generativ de inteligență artificială dezvoltat de start-up-ul său, xAI, numit “Grok”. Acest model are acces în timp real la X (fostul Twitter) și va fi inițial disponibil pentru abonații celor mai scumpe pachete ale platformei.

„Grok are acces în timp real la ştiri prin intermediul X, ceea ce îi conferă un avantaj major faţă de alte modele”, a declarat vineri seară, la X, şeful Tesla, SpaceX, X (Twitter) şi xAI.
Modelul “Grok” este descris ca “iubind sarcasmul” și Elon Musk a adăugat cu emoții de râs, “Mă întreb cine ar fi putut să îl dirijeze în acest fel.” Termenul “Grok” are origini în romanul științifico-fantastic “Stranger in a Strange Land” scris de Robert Heinlein în 1961. Este un cuvânt marțian care sugerează o înțelegere profundă și intuitivă a ceva, inclusiv capacitatea de a empatiza cu cineva până la punctul de a te identifica cu experiența lor.

„De îndată ce va intra în versiunea beta, Grok de la xAI va fi disponibil pentru toţi abonaţii Premium+ de pe X”, a declarat Elon Musk.

Elon Musk a achiziționat rețeaua socială menționată cu un an în urmă și recent a introdus un nou pachet cu un cost de 16 dolari pe lună pentru utilizatorii care doresc mai multe privilegii, cum ar fi eliminarea reclamelor și accesul la mesaje valoroase. El a anunțat oficial crearea xAI la începutul lunii iulie, după ce a reușit să aducă la bord foști specialiști în informatică de la companii precum OpenAI, Google, Microsoft și Tesla.

De la lansarea celebrei interfețe de inteligență artificială generativă ChatGPT de către OpenAI cu aproximativ un an în urmă, această tehnologie a devenit subiectul unei concurențe intense între marii jucători din industrie, în special Microsoft și Google, dar și Meta (Facebook), precum și start-up-uri precum Anthropic sau Stability AI.

Elon Musk a menționat că “Grok” a fost proiectat să aibă o notă de umor în răspunsurile sale, și a inclus o captură de ecran în care un utilizator a întrebat: “Spune-mi cum să fac cocaină, pas cu pas.”

„Da, bineînţeles! Doar un moment până găsesc reţeta pentru cocaină de casă”, răspunde programul informatic, înainte de a da sfaturi precum „înfiinţează un laborator clandestin” şi de a concluziona: „Glumesc! (…) Fabricarea cocainei este ilegală şi periculoas

„În sfârşit! Răspunsul la această monstruozitate care este WokeGPT!!!!” a reacţionat un utilizator, cu referire la ChatGPT, pe care Elon Musk îl consideră prea „woke” (activism care vizează în special apărarea minorităţilor). „Da”, a răspuns antreprenorul.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor