logo
RNTV Live

Elon Musk se află în conflict cu justiția din Brazilia, după ce un judecător a cerut închiderea mai multor conturi

x-logo-twitter-elon-musk_dezeen_2364_col_0-1
Constantin Corina

Elon Musk se confruntă din nou cu problemele legale! Un judecător de la Curtea Supremă din Brazilia a început ieri o anchetă care îl acuză pe miliardar de obstrucționarea justiției. Această decizie vine în urma intenției lui Musk de a sfida un ordin emis de autoritățile braziliene

Elon Musk contestă decizia unui judecător al Curții Supreme din Brazilia, care a ordonat platformei sale de socializare X să blocheze anumite conturi, cerând în același timp demisia acestuia. Musk a postat pe X că judecătorul “a trădat cu nerușinare și în mod repetat Constituția și poporul brazilian” și că ar trebui să demisioneze sau să fie pus sub acuzare.

Într-o postare anterioară, Musk a anunțat că X va ridica toate restricțiile impuse de judecătorul Alexandre de Moraes asupra unor conturi din Brazilia și va publica detalii despre ordinul respectiv, în ciuda interdicției judecătorului de a face acest lucru. Musk a adăugat că X a fost supus unor amenzi masive și a fost amenințat că angajații săi vor fi arestați, iar accesul la X în Brazilia a fost blocat.

Procurorul general al Braziliei, Jorge Messias, a criticat decizia lui Musk și a cerut reglementarea rețelelor de socializare pentru a preveni încălcările legii braziliene de către platformele străine. El a subliniat că miliardarii cu domiciliul în străinătate nu ar trebui să dețină controlul rețelelor sociale și să încalce statul de drept.

Compania X a fost obligată de către deciziile judecătorești să blocheze anumite conturi populare din Brazilia și i s-a interzis să ofere detalii despre ordinul sau judecătorul care l-a emis. Musk a declarat că acest ordin de blocare este neconstituțional și că oamenii din Brazilia ar trebui să aibă dreptul la libertate de exprimare și la un proces echitabil.

Judecătorul Alexandre de Moraes, care conduce o anchetă cu privire la o presupusă tentativă de lovitură de stat de către fostul președinte de extremă dreapta Jair Bolsonaro, este cunoscut pentru activitatea sa în combaterea dezinformării online în Brazilia. Moraes a mai ordonat anterior o investigație asupra directorilor platformelor de socializare Telegram și Google, acuzându-i că au condus o campanie de critică la adresa unui proiect de lege privind reglementarea internetului.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor