logo
RNTV Live

Elevii stau acasă luni din cauza invaziei de ploșnițe

plosnite-1024×664
Erika Stoica

În urma unei alerte de ploșnițe în București, autoritățile din Sectorul 5 au decis închiderea tuturor școlilor luni, 25 martie 2024. Această măsură vine ca urmare a necesității unei dezinsecții urgente pentru a proteja sănătatea elevilor și a personalului școlar.

Planul de acțiune implică două etape de dezinsecție: una care va avea loc în această seară, imediat după ce elevii și profesorii vor părăsi clădirile, și o a doua etapă programată pentru duminică. Se estimează că este nevoie de 48 de ore pentru ca spațiile să fie complet aerisite și pentru a se realiza curățenia necesară.

În consecință, luni, 25 martie 2024, vor fi închise 9 licee, 25 de școli, 20 de grădinițe și o școală specială, toate din Sectorul 5 al Capitalei. Această decizie are ca prioritate siguranța și bunăstarea elevilor și a personalului didactic, iar autoritățile își propun să ia toate măsurile necesare pentru a minimiza orice impact negativ asupra procesului educațional.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor