Sursă foto: Kinderpedia

Ambasada României în Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord a anunțat că cursul de Limbă, Cultură și Civilizație Românească (LCCR) va fi reluat în școlile și grădinițele din UK, după ce a fost întrerupt în contextul Brexitului. Această veste vine ca o bucurie pentru comunitatea românească din Regatul Unit.

Cursul este structurat pentru mai multe niveluri de învățământ, cuprinzând grădiniță, școală primară, gimnazială și parțial colegiu, și este adresat copiilor cu vârste cuprinse între 3 și 18 ani.

Pentru a facilita organizarea cursurilor, Ambasada României încurajează comunitatea românească din UK să identifice școlile potrivite pentru desfășurarea acestui program și să le comunice apoi Ambasadei. Școlile interesate trebuie să trimită informații către Ambasadă, prin intermediul adresei de email londra@mae.ro, până la data de 15 august 2023.

Cursul va fi predat de personal selectat în urma unui concurs, fiind cetățeni români cu rezidența în UK, asigurând astfel o calitate ridicată a educației privind limba, cultura și civilizația românească pentru copiii din comunitatea românească din Regatul Unit.

Într-o altă postare, ministra Educației, Ligia Deca, a confirmat reluarea cursului de Limbă, Cultură și Civilizație Românească (LCCR), însă nu a furnizat detalii suplimentare în acest moment.

Ambasada României în Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord a anunțat că urmează să identifice școlile britanice interesate să găzduiască acest curs gratuit, începând din toamnă. În acest sens, Ambasada a lansat un apel către comunitatea românească din UK pentru a identifica școlile potrivite în care s-ar putea organiza cursurile LCCR.

Scopul acestui apel este de a implica activ comunitatea românească din Regatul Unit în identificarea școlilor care doresc să ofere acest program educațional important, și de a asigura că copiii români din UK vor avea acces la cursurile de Limbă, Cultură și Civilizație Românească în mod adecvat și eficient. Astfel, toți copiii cu vârste cuprinse între 3 și 18 ani din comunitate vor putea beneficia de această oportunitate educațională valoroasă începând din toamnă.

„Dacă sunteți interesați de desfășurarea cursurilor de limba română în școala pe care o urmează copiii dumneavoastră, vă încurajăm să comunicați acest interes respectivei unități de învățământ. Dacă aceasta va fi de acord cu găzduirea cursului, trebuie să transmită această disponibilitate către Ambasadă, pe adresa de email londra@mae.ro, până la data de 15 august 2023”, scrie în anunț.

Sursă: edupedu.ro

Mai multe știri pe republikanews.ro...

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *