De la 1 decembrie elevii navetisti din Prahova au rama sfara abonamente pentru transportul public de persoane. Prahova se numara printre cele 13 judete in care transportul de persoane se face in baza prelungirii vechilor licente din cauza nefinalizatii procedurilor de licitatie organizate de consiliile judetene. Ministerul Educatiei considera situatia neclara si asteapta o sedinta de guvern pentru a stabili posibilitatea initierii procedurii pentru decontarea abonamentelor.  
Cristian Apostol, vicepresedintele Consiliului Judetean Prahova, a anuntat, la RNTV, ca de la 1 ianuarie 2024 vor intra in vigoare noile licente de transport, iar elevii vor primi din nou abonamentele gratuite.

11.000 de elevi navetisti din Prahova nu mai beneficiază de abonamente gratuite în luna decembrie.  Decizia a fost luată de transportatorii prahoveni care nu și-au recuperat sumele aferente acordării gratuităților pentru lunile septembrie, octombrie și decembrie. Problema este cunoscută Consiliului Județean Prahova, instituția care gestionează transportul public de călători din județ.

Cristian Apostol, vicepreședintele Consiliului Județean, a vorbit în emisiunea „In spatele Usilor” de la RNTV despre această problemă

Vestea bună este că problema gratuității pentru elevi va fi rezolvată de la 1 ianuarie 2024, cea rea este că în luna decembrie, cei 11.000 de elevi navetisti nu vor primi abonamente gratuite, iar părinții sunt nevoiți să le asigure transportul către scoală. Reprezentantul Consiliului Județean Prahova le dă dreptate transportatorilor.

Rămâne de văzut când și cum își vor recupera transportatorii banii pentru acordarea abonamentelor gratuite acordate elevilor în lunile septembrie, octombrie și decembrie.

By Costin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *