Elevii de la Centrul de Excelență Prahova s-au întors de la Suceava cu o mulțime de premii.

Inspectoratul Școlar Județean Suceava, Universitatea Ștefan cel Mare din Suceava și Societatea Științifică Cygnus, au organizat în perioada 3-7 ianuarie 2023, a VIII-a ediție a Taberei Naționale de Fizică, Astronomie și Astrofizică MARIN DACIAN BICA precum și două concursuri: Concursul  Național de Fizică MARIN DACIAN BICA și Concursul  Național de Astronomie și Astrofizică MARIN DACIAN BICA, în localitatea Voroneț din județul Suceava.

Scopul ei a fost pregătirea elevilor pentru olimpiadele naționale de fizică, astronomie și astrofizică.

Această tabără a strans elevi din toate județele țării, iar Prahova a fost reprezentată cu succes de către elevi de a Centrul de Excelență Prahova. Aceștia au revenit acasă ieri cu rezultate deosebite.

Concursurile s-au desfășurat după structura olimpiadelor naționale, verificând atât cunoștinţele teoretice, cât şi pe cele practice, ale elevilor. Subiectele au fost de dificultate ridicată, comisia de organizare fiind formată din profesorii organizatori ai olimpiadelor naționale de fizică și de astronomie și astrofizică.

La această ediție au participat aproximativ două sute de elevi, de la clasa a I-a până la clasa a XII-a inclusiv, din aproape toate județele și din municipiul București.

Elevi de top

Liliana Jumărea, profesor de fizică la Colegiul Național „Nicolae Iorga” Vălenii de Munte și coordonator al Centrului de Excelență la disciplina Astronomie și Astrofizică, a însoțit un grup  de 13 elevi de clasele a VI-a până la a XII-a de la Colegiile Naționale „Nicolae Iorga”, „Mihai Viteazul” și „Ion Luca Caragiale”. Aceștia au reprezentat cu cinste județul Prahova, obținând numeroase premii și mențiuni.

Au obținut numeroase premii

La Concursul de Astronomie și Astrofizică, la secțiunile Juniori începători, Seniori începători și Seniori avansați, precum și la Concursul de Fizică, la clasa a IX-a, elevii din Prahova au obținut cel mai mare punctaj din competiție, fiind distinși cu premiul ÎNVINGĂTOR ABSOLUT. La cele două concursuri, elevii din județul Prahova au obținut 6 medalii de aur, dintre care 4 la astronomie și 2 la fizică, 8 medalii de argint și 6 de bronz.

Mai multe știri pe republikanews.ro

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *