Sursă foto: Evenimentul Zilei

Elevii de clasa a II-a dau Evaluarea Națională la limba română sau limba maternă scris, marți, 9 mai. Urmează apoi la limba română sau maternă citit, și la matematică, miercuri și joi. Este prima testare a copiilor în școală cu subiecte făcute de altcineva decât învățătorul și e menită să îi ajute să se obișnuiască cu acest tip de examen național. Învățătorii nu au voie să ajute elevii sau să le sugereze un răspuns. Elevii au timp câte 30 de minute ca să rezolve subiectele, la fiecare probă. Testele se dau în sălile în care învață elevii, în timpul programului, potrivit manualului de proceduri pentru Evaluarea Națională. Rezultatele evaluărilor sunt folosite pentru elaborarea planurilor individualizate de învățare ale elevilor și se comunică părinților. Potrivit legii Educației Naționale în vigoare, rezultatele ar trebui să constituie documente din portofoliul educațional al elevului, însă acesta nu se aplică în prezent.

  • a) primul test, cel din 9 mai, vizează evaluarea competenţelor de producere a mesajelor scrise;
  • b) al doilea test, cel din 10 mai, vizează evaluarea competenţelor de receptare a mesajelor citite;
  • c) al treilea test, cel din 11 mai, vizează evaluarea competenţelor de matematică.

Evaluările de la finalul claselor a II-a sunt elaborate de către Centrul Național de Politici și Evaluare în Educație (CNPEE) și vor ține seama de următoarele cerințe, conform metodologiei:

„a) să fie formulate clar, precis şi în strictă concordanţă cu programele şcolare în vigoare pentru fiecare disciplină de studiu;

b) să aibă un nivel mediu de dificultate.”

Sursă: EduPedu

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *