Foto: evz.ro

Mai multe asociații ale elevilor au protestat ieri dimineață în fața Ministerului Educației, cerând demisia ministrei Ligia Deca după ce operatorii de transport au anunțat că elevii navetiști din 19 județe vor plăti transportul din banii lor

Elevii s-au strâns pe trotuarul din fața Ministerului și au început să strige: „Fără transport, fără educație! / Demisia! / Ministerul să ne vadă, facem orele în stradă!”.


Elevii care au protestat timp de două ore în fața sediului Ministerului Educației au fost ulterior primiți în audiență de către secretarul de stat Florian Lixandru, în locul ministrului Educației, Ligia Deca, așa cum aceștia solicitaseră inițial. Tinerii implicați în manifestație au declarat că ministra Educației nu se afla la birou în momentul desfășurării protestului, ceea ce i-a determinat să strige din stradă „Deca, hai la muncă!”.

Protestul recent al elevilor vine ca urmare a criticilor formulate vineri de către Federația Operatorilor de Transport (FORT).

Într-un comunicat emis, FORT a adus în atenție o situație ce ar afecta direct elevii navetiști din 19 județe, începând cu data de 8 ianuarie, când școlile se redeschid după vacanța de iarnă. Potrivit Federației, acești elevi ar urma să suporte costurile transportului din propriile buzunare, situație care a stârnit nemulțumiri în rândul tinerilor.

Transportatorii au evidențiat în comunicat că noua hotărâre de guvern privind acordarea alocațiilor forfetare elevilor din zonele în care nu există transport public nu a fost discutată cu ei în prealabil, iar implementarea acesteia îi lasă în incapacitatea de a recupera sumele aferente lunilor precedente, inclusiv luna ianuarie.

Video: edupedu.ro

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *