Președintele USR, Elena Lasconi, îi solicită președintelui Klaus Iohannis să ceară retragerea imediată a comisarului Constantin Glugă din funcția de consul al României în Pakistan, transmite Agerpres. Glugă, fost șef al Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Constanța, se afla la conducerea instituției în momentul tragediei de la 2 Mai.

Lasconi critică dur această numire, descriind-o drept „aberantă” și cere Ministerului Afacerilor Externe să explice public modul în care s-a luat această decizie. „România în mandatul lui Iohannis pare că devine, în fiecare zi, țara lui ‘Așa vreau eu!’ și ‘Pentru greșeli, plătesc doar nevinovații’,” a declarat Lasconi, menționând că numirea lui Glugă a fost făcută fără concurs și păstrată sub tăcere.

Elena Lasconi consideră că această situație reprezintă „o palmă peste obrazul părinților care și-au îngropat copiii” și subliniază că în România pare că dreptatea este aplicată doar pentru cei privilegiați.

Amintim că, pe 28 august 2023, Constantin Glugă și-a dat demisia din funcția de inspector-șef al IPJ Constanța, în urma anchetei privind accidentul tragic de la 2 Mai.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews