logo
RNTV Live

Efect de dantelă la Ploiești

448071632_965235238945693_904908462441837928_n
Erika Stoica

Muzeul Județean de Istorie și Arheologie Prahova din Ploiești vă invită joi, 13 iunie 2024, la ora 10:30, să participați la vernisajul expoziției temporare „Efect de dantelă”.

Dantela, considerată mult timp simbol al unui statut social privilegiat, a fost întotdeauna asociată cu un design rafinat și cu moda dominantă a vremii. Din secolul al XVI-lea până în secolul al XIX-lea, această țesătură ornamentală luxoasă a dezvoltat diverse tipuri și tehnici, fiind adesea cel mai scump accesoriu vestimentar purtat de regalitate, aristocrația europeană și liderii Bisericii Catolice.

Expoziția explorează potențialul creativ al acestui material textil de înaltă tehnologie și este rezultatul activității claselor de arte plastice de la Colegiul de Artă „Carmen Sylva” din Ploiești. Sub îndrumarea profesoarelor Liliana Marin, Georgiana Tudor și Lavinia Răican, 27 de tineri artiști recreează efectul de dantelă prin intermediul ceramicii și artei grafice.

Cu lucrări contemporane ce îmbină tradiția și inovația, expoziția reprezintă o celebrare a colecției valoroase de dantelă ce se regăsește în patrimoniul Muzeului Județean de Istorie și Arheologie Prahova. Nu ratați ocazia de a descoperi această fascinantă expoziție care pune în valoare talentul tinerilor artiști și frumusețea dantelei!

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews

romsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldeko-angajeazaekond-angajeazasponsor