logo
RNTV Live

Eduard Nițu de la CSM Ploiești stabilește cinci noi recorduri naționale la patinaj viteză la „Olympic Oval Final” din Calgary

download (7)
Erika Stoica

Sportivul talentat Eduard Nițu, reprezentant al secției de patinaj viteză a CSM Ploiești, a excelat în perioada 14-17 martie la prestigioasa competiție „Olympic Oval Final” de la Calgary. Aici, el a avut ocazia să concureze cu cei mai buni patinatori din lume, pe una dintre cele mai rapide piste de patinaj viteză din lume.

Sub îndrumarea antrenorului său, Marius Băcilă, Eduard Nițu a demonstrat încă o dată calitățile sale remarcabile, stabilind nu mai puțin de cinci noi recorduri naționale:

  • La distanța de 100 de metri, a reușit să parcurgă traseul în doar 10.04 secunde, stabilind un nou record național la nivel de seniori și juniori.
  • La distanța de 500 de metri, a înregistrat un timp de 36.03 secunde, îmbunătățind propriul record național de juniori stabilit cu o săptămână în urmă, de la 36.14 secunde.
  • În poliatlonul sprint (care include două probe de 500 de metri și două probe de 1000 de metri), a acumulat un punctaj impresionant de 144.270, stabilind astfel un nou record național la nivel de seniori și juniori.

Performanța sa notabilă reprezintă nu doar o mândrie pentru el și pentru clubul său, ci și o confirmare a talentului și a efortului depus în pregătirea pentru competițiile de top la nivel mondial.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor