Ediția a II-a a Fondului Prahova pentru Educație și-a desemnat castigătorii. Cele 11 proiecte, atent selecționate, au început deja să-și primească finanțarea.

Printre cele 11 proiecte se numără și cel al Centrului Școlar de Educație Incluzivă Nr.1 – Tărâm de poveste. Proiectul are drept obiectiv educația incluzivă, adică adaptarea școlii la nevoile copiilor cu dizabilităti prin activități educative și de petrecere a timpului liberi. Cu ajutorul finanțării de 72.745 lei se va amenaja un loc special pentru acești copii unde își vor putea desfășura activitatea potrivit nevoilor lor.

Un alt proiect important, desemnat caștigător, este și cel al Colegiului Spiru Haret Ploiești care aduce în prim plan o problemă a vremurilor noastre: alimentația. Practic, Proiectul Inițiativa Haretiană Pentru Comunitate va folosi finanțarea în valoare de 116.080 pentru renovarea cantinei școlare. Aici se vor organiza workshop-uri de formare și promovare a obiceiurilor alimentare sănătoase în rândul elevilor.

Lista proiectelor caștigătoare este întregită cu ajutorul altor nouă care și-au propus să amelioreze condițiile din sistemul prahovean de învățământ

Liceul Tehnologic Gheorghe Ionescu Sisești din Valea Călugărească va folosi cei 50.370 lei pentru a construi o seră și un spațiu de uscare a plantelor medicinale.

Școala Gimnazială Mihai Eminescu, cu ajutorul Proiectului Vocea ta contează, va putea pune bazele unui post de radio în școală, dar și să organizeze ateliere de comunicare, de radioemisie și de public speaking. Valoarea grantului acordat de Fundație este de 100.722.

Asociația Pay It Forward RO2D2 a obținut 65.397 lei pentru Proiectul STEAM-O lume creativă prin tehnologie și artă. Banii vor fi folosiți pentru organizarea de ateliere printare 3D și robotică, fotografie, dezvoltare personală.

Liceul Tehnologic Lazăr Edeleanu a obținut 85.414 lei pentru Proiectul Amprenta Noastră!. Finanțarea va fi folosită pentru amenajarea unui spațiu educativ în aer liber și organizarea de ateliere de protecția mediului.

Colegiul Național Ion Luca Caragiale a obținut 115.184 lei pentru renovarea cantinei și organizarea de ateliere privind alimentația și obiceiurile sănătoase. Proiectul caștigător se numește BEST (Bucătărie-Educație-Sănătate-Tradiție).

Grădinița Nr.2 Filipeștii de Pădure a obținut 84.247 lei pentru modernizarea spațiului educațional, destinat desfășurării unor ateliere educaționale non-formale cu ajutorul Proiectului Educația e șansa mea.

Școala Gimnazială Andrei Mureșanu a obținut, de asemenea, 116.373 pentru amenajarea unui foișor în curtea școlii pentru activități extracuriculare cu ajutorul Proiectul Mai sănătos, mai fericit.

Primăria Provița de Jos a caștigat 74.468 lei pentru amenajarea unui laborator în aer liber pentru activitățile educaționale la Școala Gimnazială Provița de Jos cu ajutorul Proiectului Școala în aer liber Provița de Jos.

Școala Gimnazială Nr.2 Boldești Scăeni a obținut 125.000 lei pentru construirea unei săli în curte destinată desfășurării activităților non-formale cu ajutorul Proiectului Sănătate, echilibru și armonie într-o școală prietenoasă.

„Fondul Prahova pentru Educație” este un program de finanțare privată coordonat de Fundația Comunitară Prahova și sprijinit de OMV Petrom. Activitățile Fondului sunt sprijinite cu 1.000.000 lei, din care valoarea susținerii OMV Petrom se ridică la 850.000 lei, la care se adaugă suma de 160.000 lei prin contribuția Grup Feroviar S.A., Poerner România, Vadeco și Rohrer Servicii Industriale, parteneri de afaceri ai OMV Petrom.

Membrii juriului au fost: Ilona Rizea (Inspector Școlar General – Inspectoratul Școlar Județean Prahova Prahova), Cristina Petre (Inspector școlar de specialitate pentru educația permanentă și activitate extrașcolară, Inspectoratul Școlar Județean Prahova), Corina Popa (consilier educațional, Școala de Gramatică), Luiza Zamora (coordonator programe, Federația Fundațiilor Comunitare din Romania), Isabela Alexe (Fundația Comunitară Prahova).

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *