Featured Video Play Icon

Protestul de vineri, 23 august, organizat la Garda de Mediu Prahova, nu a ramas fara ecou. Dupa ce zeci de locuitori ai cartierului Mimiu s-au plans că nu mai pot sta în case din cauza mirosului de produs petrolier, despre care spuneau ca ar proveni de pe platforma fostei rafinării Astra, autoritatile au demarat controale. Doar ca odata ajunsa echipa in teren a observat ca si de cealalta parte a gardului exista poluare.

Acestea au fost doar o parte dintre nemultumirile localnicilor din cartierul Mimiu care au protestat in curtea Garzii de Mediu Prahova. La acel moment oamenii spuneaucă în incintă fostei rafinarii Astra se desfăsoară mai multe tipuri de activități ilegale, precum faptul ca se spală cisterene și vagoane de produs petrolier și sunt depozite cu cantități mari de combustibili.

Asa se face ca Prefectura Prahova s-a autosesizat si a dispus controale in zona. Primele concluzii au scos la iveala faptul ca…

Echipa de control din teren a constatat, insa, ca in zona exista sursa de poluare si de cealalta parte a gardului.

Reprezentantii Prefecturii Prahova vor solicita si un raspuns din partea autoritatilor locale, care sa explice modul in care se realizeaza curatenia in zona, si de ce pe strazi sunt lasate mormane de gunoi.

By Costin