logo
RNTV Live

Echipajele de salvatori au asigurat securitatea în fața a peste 1.400 de situații

INCENDIU bUZAU BUN
Erika Stoica

Ziua de ieri a fost una plină de acțiuni intense pentru echipajele de salvatori din întreaga țară, care au răspuns la peste 1.400 de situații de urgență. Concentrându-se pe protejarea vieților și bunurilor cetățenilor, aceste echipe au fost implicate într-o varietate de misiuni, cele mai multe având loc în zona București – Ilfov, cu 384 de intervenții, urmate de județele Dâmbovița, Cluj și Mureș.

În timpul acestor intervenții, colegii noștri au avut un rol crucial în salvarea a 162 de persoane sau animale din medii ostile vieții, în operațiuni de descarcerare și alte situații de urgență. Totodată, au fost lichidate 37 de incendii izbucnite în diverse zone ale țării.

În paralel cu misiunile de protejare a comunităților și stingere a incendiilor, echipajele SMURD au fost active în acordarea asistenței medicale de urgență, răspunzând la peste 1.200 de solicitări, în urma cărora 1.243 de persoane au primit îngrijiri medicale imediate. Grație răspunsului prompt și eficient al pompierilor militari, 10 persoane aflate în situații critice au fost salvate.

În scopul protecției populației, în cursul zilei de ieri au fost transmise 4 mesaje de avertizare prin intermediul sistemului RO-ALERT, semnalând prezența animalelor periculoase, precum urșii, în județele Argeș, Buzău și Covasna.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor