logo
RNTV Live

GREVĂ GENERALĂ LA POȘTA ROMÂNĂ: Mulți dintre acești lucrători se consideră parte a stratului mai puțin privilegiat al societății românești

img
Constantin Corina


Angajații Poștei Române, care sunt în grevă generală de câteva zile din cauza salariilor mici, transmit în mod individual scrisori către liderii coaliției de guvernare, în care dezvăluie că primesc lunar un salariu de doar 2.100 de lei net și subliniază că au ajuns la limită

Reprezentanții Blocului Național Sindical au dezvăluit că, în cadrul unei campanii fără precedent, angajații Poștei Române, aflată în grevă generală, intenționează să trimită mii de scrisori către Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă, liderii coaliției de guvernare, pentru a le atrage atenția asupra nivelului scăzut al salariilor lor, relatează news.ro.

Unul dintre angajații Poștei Române, care lucrează la companie de 30 de ani și primește un salariu net de 2.100 de lei, a semnat una dintre aceste scrisori.

Saturat de nivelul redus al salariului:
“Eu fac parte dintre lucrătorii de la Poștă, care străbat țara în lung și-n lat, indiferent de condițiile meteorologice, pentru a asigura livrarea pensiilor și a ajutoarelor sociale la timp și în siguranță pentru milioane de cetățeni. Ne preocupăm întotdeauna să oferim un zâmbet și o vorbă bună persoanelor în vârstă, dar și să avem grijă de copiii și nepoții lor. Poate ați uitat că, în timpul pandemiei, am continuat să ne facem datoria, deși nu am primit niciun stimulent financiar în plus pentru riscurile la care am fost supuși. Nu am primit nici măcar un simplu ‘mulțumesc’ din partea autorităților acestei țări. Cu toate acestea, nu am renunțat și ne-am dus mai departe misiunea esențială a noastră: am continuat să livrăm și să fim acolo pentru cei care depind de serviciile noastre.”

El a subliniat că angajații Poștei Române se simt neglijați de autorități și că lucrurile nu pot continua în același fel.

Sunteți acolo pentru că noi v-am dat această putere, acum patru ani, când am mers la vot. Anul acesta este rândul nostru să vă împărtășim din nou această putere. Înainte de toate, o să ne gândim bine dacă merită să mergem la vot. Dacă merită, poate vom merge să ne exercităm dreptul de vot, dar ocolind cu grijă numele voastre și ale colegilor voștri, pentru a oferi altora șansa de a conduce această țară pentru următorii patru ani. Poate pentru aceștia va însemna ceva în anii ce vor urma.”

Această scrisoare ilustrează frustrarea și dezamăgirea angajaților Poștei Române față de nivelul scăzut al salariilor și lipsa de recunoaștere a eforturilor lor de către autorități.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor