logo
RNTV Live

După o perioadă de 20 de ani, este posibil să călătorim din nou direct de la București la New York

statele-unite-ancillary-avion-electric-fara-pilot-razboi-modern-789186
Constantin Corina

HiSky, compania aeriană, anunță lansarea zborurilor directe București – New York începând cu data de 7 iunie 2024. Astfel, românii pot rezerva călătorii directe către SUA, opțiune disponibilă după o perioadă de 20 de ani, accesând site-ul companiei pentru bilete

Compania aeriană HiSky a fost înființată în anul 2020 în Republica Moldova de către Iulian Scorpan, fost director general al Air Moldova. După o pauză de peste 20 de ani, românii vor putea călători direct către Statele Unite ale Americii, începând cu data de 7 iunie 2024, oportunitate oferită de compania aeriană HiSky. Aceasta a pus în vânzare biletele pentru ruta București – New York, iar primul zbor programat este vineri, 7 iunie.

Anunțul vine după obținerea, în urmă cu o săptămână, a autorizației din partea Departamentului Transporturilor din SUA, facându-l pe HiSky singura companie românească cu Permis de Operator Străin de Transport Aerian și cu aeronava necesară pentru zboruri neîntrerupte de până la 14 ore. Zborurile regulate între Aeroportul Henri Coandă și Aeroportul John F. Kennedy din New York vor avea patru frecvențe săptămânale, cu plecare din România în fiecare zi de luni, miercuri, vineri și sâmbătă, și retur.

Aeronava HiSky va decola de la București la ora locală 8:00 și va ateriza la New York la ora locală 11:25, oferind astfel o călătorie de puțin peste 10 ore. Pentru zborurile retur, aeronava este programată să decoleze de pe aeroportul JFK la ora locală 13:25, ajungând la Otopeni la ora locală 6:15. Costul biletelor pentru această rută începe de la 349 euro pentru clasa economică și 1.899 euro pentru clasa business. Biletele includ serviciul de catering, oferind pasagerilor o masă caldă și o gustare.

CEO-ul HiSky, Iulian Scorpan, a declarat că este mândru că HiSky devine prima companie care reia această rută strategică după peste 20 de ani și că este încântat să ofere românilor posibilitatea de a călători direct către SUA. Aeronava utilizată pentru această rută este un Airbus A330-200, prima aeronavă wide-body din flota HiSky și singura înregistrată în România de acest tip. Pe durata călătoriei, pasagerii vor beneficia de servicii multimedia disponibile pe sistemul de entertainment al aeronavei.

De la inaugurarea hub-ului din București, aeroportul Henri Coandă a devenit principala bază operațională HiSky, oferind curse regulate către mai multe destinații internaționale și interne.

‏‏‎ ‎

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor