Lucrările au fost finalizate pe tronsonul lipsă dintre Câmpia Turzii și Chețani de pe Autostrada Transilvania

„Trebuia să fie finalizat în august 2024, ceea ce înseamnă cu 8-9 luni mai devreme. Felicitări! Probabil, joi seara, acest tronson va fi deschis circulației. Până la sfârșitul anului viitor, intenționăm să inaugurăm cel puțin 250 de kilometri de autostradă și drum expres. Este un obiectiv absolut realizabil. Avem noul buget, iar bugetul pentru Transporturi în 2024 este record”, a declarat Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor. „Domnul ministru și-a asumat finalizarea a 250 de kilometri de autostradă și drum expres. Să ne pregătim și pentru anul viitor, când sperăm să încheiem negocierile pentru aderarea, de această dată, la spațiul Schengen terestru”, a adăugat Marcel Ciolacu, premierul României.

Constructorul a finalizat proiectul mult mai devreme. Mai este foarte puțin de lucru, stadiul lucrărilor fiind la 97-98%, însă constructorul afirmă că acest tronson dintre Chețani și Câmpia Turzii va fi deschis circulației începând de joi seara. Proiectul a fost abandonat în 2016, însă noul constructor a reluat lucrările în acest an. Acum se trasează ultimele marcaje și se instalează ultimele indicatoare rutiere, astfel încât șoferii să poată circula cel târziu până în ultima zi a anului.

Firma austriacă care a preluat lucrările, pentru suma de 420 de milioane de lei, avea ca termen contractual luna august a anului viitor. Succesul celor 16 kilometri de autostradă a fost „aplaudat” printr-o vizită pe șantier din partea ministrului Transporturilor Sorin Grindeanu și a premierului Marcel Ciolacu, care au promis că anul viitor vor fi inaugurați peste 200 de kilometri noi de autostradă.

‏‏‎ ‎

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *