Sursă foto: Playtech.ro

Nicușor Dan, primarul Capitalei, capătă un sprijin puternic din partea mai multor partide de dreapta. Ludovic Orban, președintele partidului Forța Dreptei, și-a arătat sprijinul pentru el printr-o postare pe Facebook.

Acest lucru poate indica o posibilă alianță între partidele de dreapta, care doresc să se unească pentru a-l sprijini pe Nicușor Dan în următoarele alegeri pentru un nou mandat de primar general.

De asemenea, Nicușor Dan beneficiază și de sprijinul USR-ului, partidul său politic, care îl susține la alegeri pentru a-i asigura un nou mandat. Pe lângă acest sprijin din partea USR, primarul Capitalei va conta și pe sprijinul altor două partide de dreapta, PMP și Forța Dreptei, ceea ce îi consolidează poziția și îi crește șansele de a câștiga.

În același timp, candidatura Gabrielei Firea de la PSD pare să fie afectată de scandalul „azilurilor groazei”, iar partidul său nu a clarificat încă dacă o va susține în continuare sau nu. Această situație poate aduce o vulnerabilitate în rândul susținătorilor ei și poate contribui la întărirea poziției lui Nicușor Dan în cursa electorală.

Ludovic Orban: „După 12 ani de circ mediatic, de praf aruncat în ochii bucureștenilor de pesediștii Oprescu și Firea pentru a ascunde dezastrul administrativ și colapsul financiar, capitala are în sfârșit un primar general serios în persoana lui Nicușor Dan. Un primar care nu face spectacol, ci este dedicat rezolvării problemelor de fond ale Bucureștilor.

Împreună cu Violeta Alexandru, Antonel Tănase și Horia Grigorescu ne-am întâlnit cu Nicușor Dan pentru a discuta despre evoluția mai multor proiecte importante ale primarului general: realizarea planului de urbanism general, creșterea calității serviciului de transport public în București, extinderea semaforizării inteligente, construcția radialelor care fac legătura cu autostrada de centură, modernizarea a peste 300 de kilometri de rețea de transport a energiei termice, realizarea registrului spațiilor verzi, desființarea companiilor-căpușă ale lui Firea, realizarea masterplanului pentru pistele de biciclete din București etc.

Foarte multe dintre proiectele demarate de primarul general au nevoie de timp pentru a putea fi finalizate în bune condiții și de aceea am discutat despre nevoia de continuitate la primăria capitalei.”

Eugen Tomac, europarlamentar și lider PMP, a scris miercuri pe Facebook că a avut în cursul zilei „o întâlnire de lucru” cu primarul Capitalei, Nicușor Dan:

„Am discutat despre prioritățile Capitalei în contextul noilor provocări și despre parteneriatul dintre PMP și Primărie. Am fost alături de primarul general încă din prima zi a mandatului și vom continua să-i susținem inițiativele în sprijinul tuturor bucureștenilor. Capitala României are nevoie în continuare de un primar modest, cinstit, dar ambițios și perseverent. Un om al soluțiilor și al faptelor, așa cum trebuie să fie un primar al unei urbe europene. Nicușor Dan trebuie susținut necondiționat de toată dreapta pentru a păstra Capitala țării drept un model de succes în ceea ce privește gestionarea eficientă a banilor publici. Iar acest fapt este confirmat de cele mai prestigioase agenții de rating.”

Sursă: stiripesurse.ro

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *