O locuitoare din Cluj a obținut o despăgubire morală în cuantum de 20.000 de euro de la Dedeman, în urma unui accident care i-a cauzat neplăceri considerabile și a necesitat o perioadă extinsă de îngrijiri medicale

Femeia a solicitat daune în valoare de 200.000 de euro de la Dedeman. În prima instanță, i s-au acordat 50.000 de euro, însă, în urma unui recurs la Curtea de Apel Cluj, suma a fost redusă cu mai mult de jumătate, conform procedurii obișnuite în majoritatea cazurilor. Hotărârea din 13 decembrie 2023 nu este definitivă, având posibilitatea de apel la Înalta Curte de Casație și Justiție, conform relatărilor din Stiri de Cluj.

Pe lângă daunele morale, femeia va primi și compensații materiale în valoare de 20.633,67 lei (aproximativ 2.700 de euro). În martie 2019, aceasta s-a accidentat în parcarea magazinului Dedeman din Cluj-Napoca, după ce s-a împiedicat de un diblu metalic de dimensiunea unui cui, rezultând în fractura nasului și luxarea umărului drept. A fost nevoită să utilizeze o orteză timp de 3 luni și să facă kinetoterapie de recuperare timp de șase luni.

Reprezentanții Dedeman au argumentat în instanță că reclamanta ar fi putut evita evenimentul, însă magistrații au concluzionat că în parcarea Dedeman din Cluj-Napoca nu există un culoar dedicat exclusiv pietonilor, generând riscuri pentru aceștia. Decizia instanței subliniază că femeia nu poate fi responsabilă pentru schimbarea direcției în locul afectat al parcării, deoarece nu există un spațiu destinat exclusiv circulației pietonilor.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *