logo
RNTV Live

DSP Sibiu a demarat controale în urma decesului unei femei de 32 de ani care a născut într-un spital privat și a decedat ulterior la Spitalul Județean

spitalul-judetean-sibiu
Dudau Andreea Valentina

DSP Sibiu a inițiat controale în urma decesului unei femei de 32 de ani, care a născut la un spital privat și a decedat ulterior la Spitalul Județean. Colegiul Medicilor a fost și el informat în legătură cu acest caz. Ca urmare a controalelor, Spitalul Județean și Serviciul de Ambulanță au fost amendate!

DSP Sibiu a efectuat controale la Spitalul Județean de Urgență Sibiu și la Spitalul privat Polisano, în contextul decesului unei femei de 32 de ani, care a născut inițial la spitalul privat și a fost transferată în stare gravă la spitalul public o săptămână mai târziu.

De asemenea, controalele au vizat și Serviciul de Ambulanță Județean Sibiu, care a efectuat transportul inițial al pacientei la spital. Inspectorii DSP nu au găsit erori în furnizarea asistenței medicale, dar au constatat “neconformități legate de întocmirea unor documente medicale”, iar cele două instituții publice controlate au fost amendate.

DSP Sibiu a informat Colegiul Medicilor din România și a trimis constatările către Poliția Sibiu, care a preluat cazul.

Deși nu au fost identificate erori în furnizarea asistenței medicale, s-a aplicat amendă pentru neconformitățile legate de documentația medicală.

Verificările au fost efectuate “în limitele competențelor personalului cu atribuții de control, pe baza documentelor furnizate de unitățile medicale verificate”. DSP a subliniat că verificarea veridicității diagnosticelor și a conduitei terapeutice nu intră în sfera de competență a inspectorilor DSP.

Colegiul Medicilor și IPJ Sibiu au fost informate, iar Serviciul Județean de Medicină Legală Sibiu urmează să finalizeze raportul de autopsie.

Femeia de 32 de ani a murit la o săptămână după ce a născut la un spital privat. Inițial, s-a prezentat la spital cu sânii angorjați, fără alte simptome evidente. După un tratament prescris, starea ei s-a înrăutățit și a fost readusă la spital, unde, din păcate, nu s-a putut salva.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor