logo
RNTV Live

Drumeții scurte și ușoare, dar deosebit de pitorești, în zone montane din apropierea Bucureștiului

OIP
Constantin Corina

Un număr tot mai mare de locuitori din București preferă să-și petreacă weekendurile și chiar vacanțele în zonele verzi din apropierea orașului, evitând astfel pierderea timpului în călătorii lungi

Pe măsură ce vara anului 2024 se anunță caniculară, este de așteptat ca locuitorii din București să caute scăpare, oricât de mică, de aglomerația orașului care crește în fiecare zi.

O soluție la îndemână pentru bucureșteni sunt aventurile în aer liber pe trasee montane situate în apropierea Capitalei.

Pentru familiile cu copii în căutare de trasee ușoare, specialiștii recomandă mai multe opțiuni, precum o plimbare pe Creasta Baiului din Munții Baiului, traseul Babele – Cabana Caraiman – Crucea Caraiman – Babele din Munții Bucegi sau traseul Cabana Ciucaș – Tigăile Mari – Vârful Ciucaș și retur din Munții Ciucaș. Alte opțiuni includ traseul Mănăstirea Turnu – Mănăstirea Stânișoara și retur din Masivul Cozia, sau traseul Satul Peștera – Șaua Joaca și retur din Masivul Piatra Craiului.

Pentru drumeții mai scurte în apropierea Bucureștiului, se pot explora puncte de interes precum Vulcanii Noroioși, platoul salin Meledic, tabăra de sculptură de la Măgura sau chiar munții din jurul Brașovului.

Indiferent de lungimea drumeției, este important ca aceasta să ofere priveliști deosebite, iar pe Valea Prahovei, se găsesc numeroase trasee care satisfac această dorință. Drumețiile din Sinaia sunt recomandate de mulți specialiști ca fiind deosebit de pitorești, iar și traseele din Breaza, Bușteni și Azuga, care duc către Cascada Urlătoarea sau Crucea eroilor de pe Caraiman, promit peisaje impresionante.

Pentru plimbări mai liniștite aproape de București, se pot explora locuri precum Cornu, Comana și Delta Neajlovului, sau se pot face plimbări prin pădurea Snagov sau în stațiunea Cheia. De asemenea, există și opțiunea de a petrece timpul într-un mod plăcut aproape de București, apelând la serviciile unui club de echitație.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNew

pnlvolonanupuslbogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor