Arhiepiscopia Romano-Catolică din Alba Iulia, proprietara clădirii internatului din Odorheiu Secuiesc care s-a prăbușit parțial luni, declară că nu are informații despre probleme structurale ale imobilului și că utilizatorii săi nu au semnalat nereguli în acest sens, conform Agerpres.

Potrivit unui comunicat de presă emis de reprezentanții Arhiepiscopiei, ansamblul de clădiri, inclusiv două școli și un internat, care a fost naționalizat în 1948, a fost retrocedat Arhiepiscopiei în 2004. Din acea perioadă, complexul de clădiri a fost închiriat în scopuri educaționale de către municipalitatea din Odorheiu Secuiesc, iar Arhiepiscopia a alocat aproape toată suma primită ca chirie pentru a efectua lucrări urgente de restaurare a clădirilor.

Conform informațiilor furnizate de sursa menționată, reabilitarea a două dintre clădirile complexului a fost finalizată, iar cea a internatului urma să înceapă în anul viitor. Proprietarul clădirii afirmă că nu era conștient de lucrările efectuate în apropierea internatului.

„Arhiepiscopia Romano-Catolică Alba Iulia este şocată şi întristată la aflarea veştii tragediei de la Odorheiu Secuiesc (…) Nu avem cunoştinţă de probleme structurale în clădire şi nici utilizatorii clădirii nu au semnalat până acum vreo problemă. Intenţia de a efectua lucrări de refacere a gardului de împrejmuire şi porţii de acces şi ale reţelelor de instalaţii în apropierea clădirii ne este cunoscută. Arhiepiscopia a demarat o anchetă internă şi doreşte ca experţii să clarifice cât mai curând posibil cauza prăbuşirii clădirii”, se arată într-un comunicat publicat pe pagina de internet a Arhiepiscopiei din Alba Iulia.

După incidentul tragic de luni, un elev în vârstă de 17 ani din Lupeni a pierit, iar alte trei adolescente au suferit răni, una dintre ele aflându-se într-o stare gravă la Spitalul din Târgu Mureș. Administratorul firmei responsabile de lucrările la fundația internatului liceului a fost reținut pentru 24 de ore marți și este investigat pentru săvârșirea infracțiunilor de ucidere din culpă și vătămare corporală din culpă, conform anunțului Inspectoratului Județean de Poliție (IJP) Harghita.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *