logo
RNTV Live

Două studente din cadrul Facultății de Inginerie Mecanică și Mecatronică sunt laureatele premiului I, „Premiul pentru inovare în științe și tehnici francofone 2023”

Banner-stire-castigare-premiu.png
Constantin Corina

Studentele Aura Olteanu și Laura Mailat, de la Facultatea de Inginerie Mecanică și Mecatronică, specializarea Design Industrial, au obținut distincția de Premiul I, ”Prix de l’Innovation en Sciences et Techniques Francophone 2023”, sub îndrumarea dr. arh. Delia Prisecaru.

Proiectul lor, intitulat “Conceperea unui dispozitiv interactiv pentru învățarea alfabetului dedicat copiilor cu deficiențe grave de vedere”, realizat în cadrul Universității Naționale de Știință și Tehnologie POLITEHNICA București, a captat atenția juriului din cadrul CITEF datorită caracterului său inovativ și potențialului de aplicare practică.

Competiția își propune să stimuleze, să recompenseze și să valorifice dinamismul, excelența și creativitatea tinerilor francofoni în domeniul științei și tehnicii. Ea este destinată studenților din instituțiile de învățământ superior francofone care fac parte din rețelele CITEF, FIGURE și CIRUISEF.

Agence Universitaire de la Francophonie este cea mai importantă rețea universitară din lume, cu peste 1.000 de universități și centre de cercetare științifică din aproape 120 de țări. Creat în 1961, AUF este, de asemenea, operatorul pentru învățământul superior și cercetare al cartei și al Summit-ului șefilor de stat și de guvern ai Francofoniei.

Astăzi, AUF este o organizație care sprijină dezvoltarea prin cunoaștere și cunoaștere, misiunea sa principală este de a gândi la nivel global la francofonia științifică și de a acționa la nivel regional respectând diversitatea.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor