În județul Timiș, două persoane au fost judecate sub acuzația de sechestrare a mai multor migranți și facilitarea trecerii ilegale a altora peste frontiera către Serbia!

În județul Timiș, autoritățile au decis să trimită în judecată două persoane, acuzate că au sechestrat un număr neprecizat de migranți și au facilitat ilegal trecerea altora peste frontiera către Serbia. Potrivit anchetelor, cei implicați sunt suspectați că au organizat și coordonat activități ilegale pentru migranții implicați, încălcând legile privind imigrația și securitatea frontierelor.


Conform unui comunicat de presă emis miercuri de către Parchetul de pe lângă Tribunalul Timiș, inculpatul S.A.R. este acuzat de săvârșirea infracțiunilor de trecere frauduloasă a frontierei de stat, complicitate la trafic de migranți și lipsire de libertate în mod ilegal. În același timp, inculpatul K.L. este acuzat de săvârșirea infracțiunilor de lipsire de libertate în mod ilegal și complicitate la lipsire de libertate în mod ilegal: „În fapt, s-a reţinut că, în jurul datei de 16.07.2022, inculpatul S.A.R., împreună cu mai multe persoane, a trecut ilegal frontiera de stat din Serbia în România, iar în perioada 28.09.2023 – 29.09.2023, inculpaţii S.A.R. şi K.L., având asupra lor trei pistoale tip airsoft cu aer comprimat, două bastoane cu electroşoc, un baston telescopic din metal şi două bucăţi spray iritant lacrimogen, au desfăşurat acte de complicitate (procurare hrană pentru persoanele adăpostite, asigurarea acestora că vor fi transportate în mod fraudulos din România în Italia în schimbul unor sume de bani, etc.) la adăpostirea unui grup de 18 migranţi într-un apartament situat într-un bloc din mun. Timişoara, apartament unde au şi fost depistaţi ulterior de organele de poliţie, migranţii fiind adăpostiţi pentru a tranzita teritoriul statului român în scopul trecerii frauduloase a frontierei cu un automarfar în Ungaria şi, mai departe, spre Italia”.

Conform informațiilor furnizate de sursa menționată, cei doi inculpați au exercitat acte de violență fizică și morală, sechestrând și privând astfel de libertate migranții, provenind din Pakistan, India și Sri Lanka. Această situație a apărut ca urmare a unor neînțelegeri referitoare la sumele de bani care au fost sau urmau să fie plătite în cadrul traficului de migranți.

Dosarul a fost înaintat Tribunalului Timiș pentru a fi soluționat conform procedurilor legale.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *