Două obiective turistice din județul Prahova vor primi finanțări prin PNRR

Două obiective turistice din județul Prahova, cașcaveaua de la Valea Doftanei și castrul roman de la Drajna, vor primi finanțări prin Planul Național de Redresare și Reziliență. Anunțul a fost făcut, recent, de Consiliul Județean Prahova.

Prin ordine comune ale ministrului Investițiilor și Proiectelor Europene, ministrului Antreprenoriatului și Turismului, ministrului Culturii și ministrului Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, au fost aprobate obiectivele care vor fi cuprinse în cele 12 rute culturale și care vor primi finanțări pentru reabilitare sau promovare prin Planul Național de Redresare și Reziliență. 

În urma apelului public lansat au fost depuse 395 de solicitări. La capitolul promovare turistică, Ruta castrelor romane, Prahova va primi finanțare pentru obiectivul ,,Castrul Roman de la Drajna de Sus, origine și perenitate”.

O altă rută tematică este Traseul gastronomiei tradiționale românești, unde județul nostru figurează cu microregiunea gastronomică: ,,Cașcaveaua de Prahova, deliciu tradițional Românesc”. Prin PNRR, România și-a asumat să includă cel puțin 225 de situri în rute culturale și să le promoveze, astfel încât să atragă turiști și, în același timp, să creeze locuri de muncă în industria turismului”, a mai anunțat Consiliul Județean Prahova.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *