Șase persoane au fost intoxicate marți seară în județul Maramureș cu o substanță utilizată pentru deparazitarea animalelor/ Două femei însărcinate sunt în stare inconștientă și au fost intubate!

”Echipajul CBRN din cadrul ISU Maramureș intervine alături de pompierii din Târgu Lăpuș și echipajele medicale TIM și EPA SMURD în localitatea Groșii Țibleșului. Două femei însărcinate s-au intoxicat cu o substanță folosită pentru deparazitarea animalelor din gospodărie”, a comunicat ISU Maramureș marți seară.

Ambele persoane sunt inconștiente, intubate și sunt transportate la UPU Baia Mare. Echipaje din cadrul SAJ Maramureș sunt prezente la fața locului.

”Celelalte patru persoane aflate în aceeași locuință vor fi transportate de către pompieri și echipajul medical la CPU Târgu Lăpuș pentru monitorizare”, conform informațiilor ISU Maramureș.

Una dintre femei, în vârstă de 17 ani și însărcinată în patru luni, a intrat în comă după ce a utilizat din greșeală o substanță toxică în loc de șampon. Iubitul ei, speriat, a sunat la 112.

„Diagnosticul de comă a fost confirmat. Pacienta a fost intubată și supusă manevrelor de resuscitare. O altă tânără, în vârstă de 22 de ani, gravidă în șase luni, și ea în comă, a fost găsită în stop cardiorespirator acasă. S-a efectuat resuscitare cardio-pulmonară cu succes. Evoluția lor ulterioară este sub observație”, a declarat Dacian Juca, medic primar UPU – SMURD.

Medicii au confirmat că substanța care a dus la spitalizarea întregii familii este extrem de periculoasă. Autoritățile au demarat o anchetă în acest caz.