logo
RNTV Live
tymbark

Două elemente de muniţie au fost găsite în curtea Primăriei Duda-Epureni, județul Vaslui

ISU_Vaslui_8iunie
Dumitrache Catalina

Datând din perioada celui de-al Doilea Război Mondial, două elemente de muniție neexplodate au fost găsite, joi, în curtea primăriei comunei Duda-Epureni, Vaslui.

Primul element de muniţie, o bombă pentru aruncător, a fost găsit de nişte muncitori care efectuau săpături în zonă. Cel de-al doilea a fost identificat ulterior de membrii echipei pirotehnice, solicitaţi să intervină, potrivit reprezentanţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU).

,,Primul element de muniţie a fost găsit de muncitorii care efectuau lucrări cu un buldoexcavator în curtea Primăriei comunei Duda-Epureni. Ajunsă la faţa locului, echipa de intervenţie a izolat zona şi a început cercetările pentru a vedea dacă mai sunt îngropate şi alte elemente de muniţie.

După aproximativ o oră şi jumătate pirotehniştii vasluieni au mai găsit un proiectil. Pirotehniştii au transportat la depozitul special construit o bombă pentru aruncător, calibrul 82 milimetri şi un proiectil perforant trasor cu calibrul 32 milimetri. Proiectilele găsite vor fi distruse la o dată ulterioară, într-un poligon special amenajat”, informează purtătorul de cuvânt al ISU Vaslui, Marius Stanciu.

Atunci când găsesc astfel de elemente de muniţie, cetăţenii au obligaţia să anunţe autorităţile şi să nu le manevreze, pentru a evita producerea unor explozii, atenționează reprezentanții ISU.

Sursă: AGERPRES

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

romsilvaromsilvaspalatoria-haroldrompetromcoralparc industrialCabinet veterinareko-angajeazaekond-angajeazasponsor