Autoritățile din județul Dâmbovița au fost confruntate cu mai multe cazuri de încălcări ale regulilor de circulație, soldate cu întocmirea de dosare penale și sancțiuni corespunzătoare. Iată principalele evenimente înregistrate:

1. Conducere sub influența substanțelor psihoactive în Dărmănești

La data de 17 februarie a.c., în jurul orei 17:15, polițiștii din Poliția Municipiului Moreni au oprit pentru control un autoturism condus de un tânăr de 18 ani, din Dărmănești. În urma testării, au fost observate indicii referitoare la posibila prezență a substanțelor psihoactive în organismul conducătorului auto. Acesta a fost condus la o unitate medicală pentru recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii exacte a consumului de substanțe interzise. În consecință, s-a întocmit un dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de conducere sub influența substanțelor psihoactive.

2. Conducere sub influența alcoolului în Bucșani

În aceeași zi, pe drumul județean 720A, în localitatea Bucșani, un bărbat în vârstă de 51 de ani a fost depistat conducând un autoturism după ce consumase băuturi alcoolice. Testarea cu aparatul etilotest a indicat o valoare de 1,16 mg/l alcool pur în aerul expirat. Conducătorul auto a fost condus la spital pentru recoltarea de probe biologice, iar în cauză s-a întocmit un dosar penal pentru conducere sub influența alcoolului.

3. Conducere fără permis în afara localității Bilciurești

Pe drumul comunal 31, în afara localității Bilciurești, polițiștii au depistat un bărbat de 36 de ani, din comuna Siliștea, conducând un autoturism fără a deține permis de conducere. Acesta a fost supus testării pentru depistarea consumului de alcool, rezultatul indicând o valoare de 0,29 mg/l alcool pur în aerul expirat. În consecință, s-a întocmit un dosar penal pentru conducere fără permis de conducere.

4. Conducere sub influența substanțelor psihoactive în Târgoviște

La data de 18 februarie a.c., polițiștii din Biroul Rutier Târgoviște au oprit pentru control un autoturism condus de un tânăr de 22 de ani, din Târgoviște. Acesta a fost suspectat că ar fi sub influența unor substanțe psihoactive, iar în urma testării s-au constatat indicii în acest sens. Șoferul a fost condus la o unitate medicală pentru recoltarea de probe biologice, iar în cauză s-a întocmit un dosar penal pentru conducere sub influența substanțelor psihoactive.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews

FOTO CU CARACTER ILUSTRATIV

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *