La 68 de ore de la izbucnirea incendiului de la depozitul de materiale plastice din Mimiu, Poliţia a deschis deja dosar penal pentru DISTRUGERE ŞI POLUARE.

În acest moment, două autospeciale de lucru cu apă și spumă, se află la depozitul de mase plastice din Mimiu, care a luat foc duminică după-amiază, în jurul orei 16:07 minute.

Echipajele de pompieri au adoptat o intervenție defensivă, ceea ce presupune că nu pot pătrunde în hala în care se manifestă incendiul, din cauza riscului iminent de  prăbușirea elementelor de construcție, structura de rezistenta fiind grav afectată și ar pune în pericol viața echipajelor în ipoteza acționării din interior precizează ISU Prahova.

În interiorul depozitului se află în continuare cantităţi mari de deşeuri.

Începând cu ora 12:00 după realizarea unei noi recunoașteri, comandantul intervenției a hotărât inundarea în totalitate a halei, ceea ce presupune alocarea unui număr mai mare de resurse, respectiv 10 autospeciale de lucru cu apă și spumă și o autospecială de salvare de la înălțimi cu ajutorul căreia se va refula apă de deasupra halei. Având în vedere că vizibilitatea focarelor este mult mai mare în acest moment, s-a impus trecerea la această etapă a stingerii incendiului se arată într-un comunicate emis de către ISU Prahova.

 

Reprezentanţii ISU fac precizări cu privire la faptul că în urma analizei specialiștilor, construcția este o clădire existență pentru care nu este necesară obținerea autorizației de securitate la incendiu, iar până în acest moment specialiștii ISU  nu au efectuat efectuat activităţi de îndrumare şi control pe linia respectării măsurilor de apărare şi stingere a incendiilor la obiectivul menționat, ceea ce presupune și că nu s-au aplicat sancțiuni.

Poliţia a demarat însă o anchetă pentru a-i trage la răspundere pe cei care se fac vinovaţi de producerea unuia dintre celui mai mare incendiu petrecut în Ploieşti în ultima perioadă.

Referitor la incendiul care a avut loc duminica seara in Ploiesti, in cauză a fost întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunilor de distrugere si pentru deversarea, emiterea sau introducerea, cu încălcarea dispozițiilor legale în domeniu, a unei cantități de materiale în aer sau pe sol care pot provoca decesul sau vătămarea gravă a unei persoane sau un prejudiciu semnificativ adus mediului, fapte prev. și ped. de art. 253 al. (4) Cod Penal si art. 8, al. (1) din Legea 101/2011 pentru prevenirea și sancționarea unor fapte privind degradarea mediului a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Prahova.

By rnews

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *