Unul din zece pacienti internati, mai ales in sectiile de chirurgie, hematologie, oncologie sau ginecologie, are nevoie de o transfuzie, potrivit datelor statistice. In perioada sarbatorilor de iarna, numarul de donatori de sange scade. Asa ca reprezentantii Centrului de Transfuzie Sanguina Ploiesti apeleaza  la cei care vor sa faca o fapta buna in prag de Craciun. 

În fiecare an, în preajma sărbătorilor, fie că vorbim de Paște, fie de Crcăiun, numărul celor care donează picături de viață scade. Tocmai de aceea, angajații Centrului de Transfuzie Sanguină Ploiești îi așteaptă pe cei care vor să facă o faptă bună.

Centrul de Transfuzie Sanguină Ploiești, situat pe Șoseaua Vestului, este deschis în această perioadă,mai puțin în zilele declarate libere legal.

Donatorii de sânge trebuie să aibă peste 18 ani, peste 55 de Kilograme și să nu fie supuși niciunui tratament medical.  Înainte de a dona, acestora le este recomandat sa doarmă bine, daca se poate 7-8 ore. Medicii îi sfătuiesc să mănance dimineața, un mic dejun format din proteine și glucide, fără prea multe grăsimi, dar cu multe lichide dulci, ceai, cafea sau sucuri naturale. Sub nici o forma nu trebuie să  fumeze înainte și după donare. Totodată și alcoolul  este interzis.

By Costin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *