Donald Trump, care aspiră la o nouă președinție în Statele Unite, a fost adus sub acuzație de justiția din New York începând de miercuri. Este susținut că, în fiecare an între 2011 și 2021, fostul președinte și-a supraevaluat proprietățile cu „miliarde de dolari”. Aceste acuzații sunt parte a unei acțiuni civile pentru fraudă din 2022 și au fost raportate de AFP, conform News.ro.

Letitia James, Procurorul General al statului New York (echivalentul procurorului general regional), a depus în instanța supremă locală sute de pagini de documente cu acuzații pentru a sprijini plângerea civilă înaintată în septembrie 2022. Plângerea vizează obținerea de despăgubiri în valoare de 250 de milioane de dolari de la Donald Trump, copiii săi și Trump Organization, grupul lor. Acuzațiile se referă la fraudă fiscală și financiară.

Letitia James, un funcționar ales din cadrul Partidului Democrat, aduce acuzații miliardarului republican și copiilor săi în legătură cu presupusa manipulare „intenționată” – crescând și scăzând – a evaluărilor asupra activelor grupului lor. Aceste active includ cluburi de golf, hoteluri de lux și alte proprietăți, în scopul de a obține împrumuturi mai favorabile de la bănci sau pentru a diminua plățile fiscale.

Un proces civil urmează să aibă loc la New York începând cu 2 octombrie, după o audiere preliminară la Curtea Supremă de stat pe 22 septembrie.

Mai multe informații găsiți aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *