Dupa celebrele statui emblema ale Ploiestiului, cu personajele lui Caragiale, din centrul orasului, o alta  vine sa completeze peisajul din urbea lui Nenea Iancu. De aceasta data o sculptura futurista amplasata pe peronul garii de sud il intruchipeaza pe celebrul personaj Dnul Goe. Statuia care masoara 4 metri a fost ridicata odata cu inceperea festivalului de arta stradala Art Town.

Gara de Sud, din Ploiesti, peronul principal. Amintind de celebra schita a lui I.L.Catagiale, de cateva zile sta la loc de cinste o sculptura futurista ce-l intruchipeaza pe indragitul personal, D-nul Goe.

Statuia, realizata la o inaltime de patru metri, este lucrarea artistului  Ciprian Tauciuc. Asa se face ca sculptura scoate la iveala cateva caractere distincte ale personajului: hainele sunt de alt tip, sosetele colorate, iar adidasii sunt realizati asemenea celor aflati in trend in zilele noastre.  Si pielea personajului, de culoare galbena, a atras imediat atentia calatorilor. Cum era lesne de inteles a generat pareri diverse.

Chiar daca nu atribui statuia direct personajului din schita Dnul Goe, sculptura a fost primita cu admiratie de catre iubitorii de arta. Cei care cred ca lucrari de o asemenea anvergura ne aliniaza in lista tarilor recunoscute pentru astfel de opere excentrice.

Asa se face ca de acum toti calatorii care ajung cu trenul la Ploiesti, prin gara de sud, vor fi intampinati de buclucasa statuie, colorata si inalta, cat sa nu poti trece pe langa ea fara sa o admiri. Si, de ce nu, sa o imortalizezi intr-o fotografie numai buna de postat in mediul online.

By Costin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *